Home | Contact | Disclaimer 
Vrijwilligersplein
Ook Welcom
info >

Wegwijzer

Montferlands vrijwilligerswerk


Vrijwilligersplein Montferland is er voor iedereen die zich betrokken voelt, of actief is in Montferlands vrijwilligerswerk. Zoekt u voor uzelf vrijwilligerswerk of zoekt uw maatschappelijke organisatie nieuwe vrijwilligers, deel het met het Vrijwilligersplein!
info >

Vrijwilligersvacature

Aanmelden


Nieuwe vrijwilligers nodig? Meld uw vacature hier!

info >

Vacaturebank

Kijken en reageren!


Voor iedereen die zin heeft vrijwilligerswerk te doen!
info >

NL Doet 2017

Terugblik


Zo leuk was het dit jaar in Montferland.
info >

Leer van elkaar!

Vrijwilligerscollege


info >

Samen met

Nieuwkomers


Met jouw inzet kun je een nieuwkomer op gang helpen in de gemeente Montferland.
Hou je van een uitdaging, ben je geldbewust en weet je je weg te vinden binnen de gemeente? Meld je dan aan!
info >

Maatschappelijke Stage

(MaS)


info >


En wie biedt zich aan?

Vrijwilligersorganisaties positief over samenwerking met

Welcom VrijwilligerspleinMontferland


Welcom voert op regelmatige basis klanttevredenheidsonderzoeken uit met als doel haar dienstverlening te verbeteren. In 2015 zijn ook klanten van het Vrijwilligersplein Montferland gevraagd deel te nemen aan het klanttevredenheidsonderzoek. De resultaten van geven een indicatieve waarde, in verband met de geringe respons. De Montferlandse vrijwilligersorganisaties gaven in het onderzoek aan tevreden te zijn over het aanbod en de manier waarop het Vrijwilligersplein kansen ziet in relatie tot hun vraag.  Dat het Vrijwilligersplein daarbij veelal ook laat zien hoe je die kansen en mogelijkheden kunt benutten werd gezien als toegevoegde waarde. Een ruime meerderheid van de organisaties geeft aan, door de samenwerking met het Vrijwilligersplein extra gemotiveerd te zijn om met vrijwilligers aan de slag te gaan.

Vrijwilligerswerk verrijkt persoonlijk leven
De vrijwilligers die mee hebben gedaan aan het klanttevredenheidsonderzoek zijn door de contacten met het Vrijwilligersplein beter in hun vel komen te zitten, wat vervolgens bij heeft bijgedragen in een algemeen positief gevoel over het eigen sociale leven. Het vinden van vrijwilligerswerk heeft hun dagelijks leven op een plezierige manier actiever gemaakt gaf een ruime meerderheid aan.

Vrijwilligerscollege niet alleen de plek om van elkaar te leren
Het Vrijwilligerscollege wordt zowel door vrijwilligersorganisaties als vrijwilligers niet alleen als plek gezien waar je kennis en talent met  elkaar kunt delen, maar ook  als plek  om andere organisaties en vrijwilligers te ontmoeten. Veel van de respondenten ervaart dat het Vrijwilligerscollege verder helpt.