Home | Contact | Disclaimer 
Dagopvang
Ook Welcom

Dagopvang


Wellicht wilt ook u zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen. Voor veel ouderen is dat een grote wens. Het is dan wel prettig ook leeftijdsgenoten te blijven ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en geprikkeld te worden om actief te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk.


Thuiswonende ouderen uit de gemeente Montferland kunnen elkaar ontmoeten in een huiskamerachtige sfeer tijdens de dagopvang zo dicht mogelijk bij huis; in Braamt, Didam en ’s-Heerenberg. De Dagopvang biedt voor mantelzorgers de gelegenheid zich even op andere zaken te richten of zich te ontspannen.

Diverse activiteiten

Een groep bestaat uit gemiddeld veertien deelnemers die kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: samen koffie of thee drinken, samen eten, de krant (laten) lezen, een kaartje leggen, een spelletje doen, bewegen of een bloemstukje maken... Tijdens de activiteiten worden diverse vaardigheden geoefend. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Tussendoor is er gelegenheid om te rusten. Iedere groep wordt begeleid door professionele deskundigen, zoals een verzorgende, activiteitenbegeleider of een docent die de bewegingsactiviteiten verzorgt. Vrijwilligers en stagiaires zorgen voor extra aandacht en ondersteuning.

Indicatie

Dagopvang voor ouderen is vanaf 1 januari 2015 onderdeel van de WMO en wordt gefinancieerd door de gemeente Montferland. Om voor dagopvang in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Aan de hand van de indicatie wordt bepaald hoeveel dagdelen men kan deelnemen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Gerrie Wams  of Truus Damen of telefonisch 0316 22 35 20