Home | Contact | Disclaimer 

Ook Welcom

Fotowalk in Didam zet oude kiekjes opnieuw in the picture


Een groepje ouderen van De Omslag bij Welcom en leerlingen van het Liemers College uit Didam deden samen mee aan een nieuw project: the Iwalk. Met een oude foto en een mobiele telefoon in de hand bekeken zij veelzeggende, veelal monumentale panden in Didam met een rijke geschiedenis en een bijzonder verhaal.

Klik hier en lees verder.Meer weten over De Omslag? klik hier

Dagopvang

Dichtbij


Thuiswonende ouderen uit de gemeente Montferland kunnen elkaar ontmoeten in een huiskamerachtige sfeer tijdens de dagopvang zo dicht mogelijk bij huis; in Braamt, Didam en ’s-Heerenberg. De Dagopvang biedt voor mantelzorgers de gelegenheid zich even op andere zaken te richten of zich te ontspannen.


Indicatie

Om voor dagopvang in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Aan de hand van de indicatie wordt bepaald hoeveel dagdelen men kan deelnemen.  Klik hier

Diverse activiteiten

Een groep bestaat uit gemiddeld veertien deelnemers die kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: samen koffie of thee drinken, samen eten, de krant (laten) lezen, een kaartje leggen, een spelletje doen, bewegen of een bloemstukje maken... Tijdens de activiteiten worden diverse vaardigheden geoefend. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Tussendoor is er gelegenheid om te rusten. Iedere groep wordt begeleid door professionele deskundigen, zoals een verzorgende, activiteitenbegeleider of een docent die de bewegingsactiviteiten verzorgt. Vrijwilligers en stagiaires zorgen voor extra aandacht en ondersteuning. Klik hier

 Gerrie Wams of Truus Damen informeren u graag verder. Zij zijn per mail bereikbaar (klik op hun naam) of telefonisch 0316 22 35 20.

Dag van de Ouderen

Zaterdag 6 oktober: Dag van de Ouderen


Montferlandse ouderenorganisaties, vrijwilligersorganisaties en Welcom zetten zich gezamenlijk in voor de organisatie van de Dag van de Ouderen Montferland.

De Dag van de Ouderen vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 oktober. 


Wie maken deel uit van de werkgroep Dag van de Ouderen 2018?

Seniorenvereniging Azewijn;  Petanqueclub Montferland Zeddam; KBO Beek, Loerbeek, 's-Heerenberg; Zonnebloem afd Beek; SSK Didam; Zonnebloem afd Kilder; Seniorencontact Lengel, KBO Didam; Zonnebloem afd Braamt, SOOS Braamt en Welcom. Daarnaast helpen veel vrijwilligers, vanuit verschillende organisaties mee in de uitvoering van de Dag van de Ouderen.

Seniorenvoorlichting

Rapportage huisbezoek