Home | Contact | Disclaimer 
Wonen
Ook Welcom

Tips en trucs om lang Veilig en Plezierig te wonen


Veilig-Wonen


Op de foto Martijn Engelen van Zlimthuis tijdens de presentatie in Loil. 

Lang plezierig en zelfstandig wonen in goede gezondheid willen de meeste senioren. Maar hoe kunt u zich hier goed op voorbereiden? Dit is een vraag die vaker gehoord werd bij Welcom. Daarom sloeg Welcom de handen ineen met Zlimthuis, het Bosmanhuus Lengel, de Seniorensoos Lengel, S.P.O.L. Seniorenplatform Loil en het Sociaal Team van gemeente Montferland. Zij organiseerden vorige week in Loil, Lengel en Braamt een interessante bijeenkomst over dit onderwerp.

 

Martijn Engelen, deskundige van Zlimthuis verzorgde een presentatie over Veilig en Plezier Wonen. Er werden interessante tips en trucs gegeven die het leven veiliger en plezieriger kunnen maken. Daarnaast waren er vrijwillige Seniorenvoorlichters van Welcom, een sociaal werker van Welcom en een medewerker vanuit het Sociaal Team gemeente Montferland aanwezig. Er was dus veel kennis en expertise aanwezig. Hierdoor ontstonden er goede gesprekken in een prettige sfeer. De deelnemers weten nu meer van het onderwerp en ook waar men in de toekomst terecht kan met eventuele vragen.

 

Annelies Vruwink van Welcom vertelt: “Ook andere kleine kernen, verenigingen, dorpshuizen, enz., in Montferland kunnen bij Welcom aangeven interesse te hebben in zo’n bijeenkomst. Dat mag gaan over het onderwerp Veilig en Plezier Wonen, maar Welcom denkt ook graag mee over andere onderwerpen. Voor iedere kern van Montferland heeft Welcom een contactpersoon. Deze contactpersoon verbindt en denkt graag met u mee. Zo is ook deze leuke bijeenkomst ontstaan.”

Voor meer informatie neemt u contact op met de Welzijnslijn van Welcom via 0316-292828 of per mail via welzijnslijn@welcommail.nl.

Dagopvang

Dichtbij


Thuiswonende ouderen uit de gemeente Montferland kunnen elkaar ontmoeten in een huiskamerachtige sfeer tijdens de dagopvang zo dicht mogelijk bij huis; in Braamt, Didam en ’s-Heerenberg. De Dagopvang biedt voor mantelzorgers de gelegenheid zich even op andere zaken te richten of zich te ontspannen.


Indicatie

Om voor dagopvang in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Aan de hand van de indicatie wordt bepaald hoeveel dagdelen men kan deelnemen.  Klik hier

Diverse activiteiten

Een groep bestaat uit gemiddeld veertien deelnemers die kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: samen koffie of thee drinken, samen eten, de krant (laten) lezen, een kaartje leggen, een spelletje doen, bewegen of een bloemstukje maken... Tijdens de activiteiten worden diverse vaardigheden geoefend. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Tussendoor is er gelegenheid om te rusten. Iedere groep wordt begeleid door professionele deskundigen, zoals een verzorgende, activiteitenbegeleider of een docent die de bewegingsactiviteiten verzorgt. Vrijwilligers en stagiaires zorgen voor extra aandacht en ondersteuning. Klik hier

 Gerrie Wams of Truus Damen informeren u graag verder. Zij zijn per mail bereikbaar (klik op hun naam) of telefonisch 0316 22 35 20.

Seniorenvoorlichting

Rapportage huisbezoek