Home | Contact | Disclaimer 
Maaltijdservice
Ook Welcom

Maaltijdservice


Bent u (tijdelijk) niet in staat om iedere dag zelf een warme maaltijd te koken, dan is de maaltijdservice aan huis wellicht iets voor u. Maar misschien vindt u het prettiger om samen met anderen te eten. Dan bent u van harte welkom bij de Open Eettafel.

De reden voor maaltijd aan huis kunnen heel verschillend zijn; ziekte, ondervoeding, een gebrek aan energie, veranderde levensomstandigheden of het moeten volgen van een dieet. Ook tijdens de herstelperiode na een opname in het ziekenhuis is de maaltijd aan huis vaak een uitkomst. Dankzij de gezonde koelverse maaltijden bent u verzekerd van een dagelijkse gezonde maaltijd. Bovendien worden mantelzorgers ondersteund en ontlast. Uit een keuze menulijst kunt u zelf uw maaltijden samenstellen uit 10 soorten soep, 75 hoofdgerechten, 10 toetjes en 3 salades. Op maandag, dinsdag en woensdag worden de maaltijden door vrijwilligers van Welcom op een vaste tijd bij u aan huis bezorgd met een speciale koelwagen. De koelversmaaltijden kunnen ruim een week in de koelkast bewaard worden.

Klik hier om de bereiding van zo'n maaltijd te bekijken.

Kosten                                                                                                                           

Een koelversmaaltijd kost €5,25 (hoofdgerecht) € 0,95 (soep) € 0,75 (nagerecht)
 € 1,- (salade). De kosten worden via een machtiging door Welcom maandelijks automatisch geïncasseerd. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Wilma Wieskamp via de maaltijdservice via 0316 - 29 28 29 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Open Eettafel

De Open Eettafel biedt naast goede voeding de mogelijkheid tot onderling contact voor mensen die graag meer contacten willen of het niet leuk vinden om alleen te eten.

Een maaltijd aan de open eettafel kost € 6.30. Dit bedrag wordt via een machtiging door Welcom maandelijks automatisch geïncasseerd. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Wilma Wieskamp via de maaltijdservice via 0316 - 29 28 29 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.


Dorpshuis in Braamt; maandag tot en met vrijdag om 12.15 uur.

Averhof in Beek; maandag om 12.00 uur.

Albertusgebouw Didam;  woensdag om 12.00 uur.  

Het Barghse Huus; maandag, woensdag en vrijdag om 12.00 uur

Aanmelden kan tot op de dag van deelname voor 10.30 uur op telefoon: 0316 29 28 29

Dagopvang

Dichtbij


Thuiswonende ouderen uit de gemeente Montferland kunnen elkaar ontmoeten in een huiskamerachtige sfeer tijdens de dagopvang zo dicht mogelijk bij huis; in Braamt, Didam en ’s-Heerenberg. De Dagopvang biedt voor mantelzorgers de gelegenheid zich even op andere zaken te richten of zich te ontspannen.


Indicatie

Om voor dagopvang in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Aan de hand van de indicatie wordt bepaald hoeveel dagdelen men kan deelnemen.  Klik hier

Diverse activiteiten

Een groep bestaat uit gemiddeld veertien deelnemers die kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: samen koffie of thee drinken, samen eten, de krant (laten) lezen, een kaartje leggen, een spelletje doen, bewegen of een bloemstukje maken... Tijdens de activiteiten worden diverse vaardigheden geoefend. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Tussendoor is er gelegenheid om te rusten. Iedere groep wordt begeleid door professionele deskundigen, zoals een verzorgende, activiteitenbegeleider of een docent die de bewegingsactiviteiten verzorgt. Vrijwilligers en stagiaires zorgen voor extra aandacht en ondersteuning. Klik hier

 Gerrie Wams of Truus Damen informeren u graag verder. Zij zijn per mail bereikbaar (klik op hun naam) of telefonisch 0316 22 35 20.

Seniorenvoorlichting

Rapportage huisbezoek