Home | Contact | Disclaimer 
Netwerkcoach
Ook Welcom

Netwerkcoach


Een vrijwillige netwerkcoach biedt ondersteuning bij het opbouwen of uitbreiden van sociale contacten  volgens een praktisch tien-stappen-plan.

Sommige mensen hebben -door omstandigheden- weinig tot geen sociale contacten (meer). En dat is jammer, want een sociaal netwerk is belangrijk; het geeft kleur aan het leven en vermindert gevoelens van eenzaamheid. Als netwerkcoach kun je deze mensen helpen, zodat zij zelf weer gaan bouwen aan hun eigen netwerk.


Een vrijwillige netwerkcoach biedt ondersteuning bij het opbouwen of uitbreiden van sociale contacten. Volgens een praktisch tien-stappen-plan  wordt gewerkt aan opbouw en uitbreiding van sociale contacten.

Werken vanuit eigen kracht

De kracht en talenten van mensen staan centraal.  Een netwerkcoach heeft een frisse blik, een luisterend oor, biedt een steun in de rug en geeft adviezen bij het opbouwen van sociale contacten. Vrijwillige netwerkcoaches zijn mensen die graag met andere mensen omgaan,  kunnen plannen en organiseren, zich kunnen inleven in een ander en het leuk vinden om vanuit mogelijkheden en wensen van mensen te werken. De vrijwilligers volgen een training om goed voorbereid op pad te gaan.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd? Of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de Welzijnslijn van Welcom van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur via 0316 – 29 28 28.

Dagopvang

Dichtbij


Thuiswonende ouderen uit de gemeente Montferland kunnen elkaar ontmoeten in een huiskamerachtige sfeer tijdens de dagopvang zo dicht mogelijk bij huis; in Braamt, Didam en ’s-Heerenberg. De Dagopvang biedt voor mantelzorgers de gelegenheid zich even op andere zaken te richten of zich te ontspannen.


Indicatie

Om voor dagopvang in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Aan de hand van de indicatie wordt bepaald hoeveel dagdelen men kan deelnemen.  Klik hier

Diverse activiteiten

Een groep bestaat uit gemiddeld veertien deelnemers die kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: samen koffie of thee drinken, samen eten, de krant (laten) lezen, een kaartje leggen, een spelletje doen, bewegen of een bloemstukje maken... Tijdens de activiteiten worden diverse vaardigheden geoefend. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Tussendoor is er gelegenheid om te rusten. Iedere groep wordt begeleid door professionele deskundigen, zoals een verzorgende, activiteitenbegeleider of een docent die de bewegingsactiviteiten verzorgt. Vrijwilligers en stagiaires zorgen voor extra aandacht en ondersteuning. Klik hier

 Gerrie Wams of Truus Damen informeren u graag verder. Zij zijn per mail bereikbaar (klik op hun naam) of telefonisch 0316 22 35 20.

Seniorenvoorlichting

Rapportage huisbezoek