Home | Contact | Disclaimer 
Ondersteuning
Ook Welcom
info >

De Welzijnslijn

0316 29 28 28


Het antwoord op al uw welzijnvragen
info >

Nieuwkomers

in Montferland


Nieuwkomers zijn vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben gekregen en zich bijvoorbeeld in Montferland gaan vestigen. Bij de eerste stappen kan de nieuwkomer rekenen op hulp van een trajectbegeleider van Welcom. Daarnaast zijn er vrijwilligers die nieuwkomers helpen bij praktische zaken.

info >

Schuldhulpmaatje

Steun en toeverlaat


Schuldhulpmaatje helpt mensen met financiële problemen en is er voor iedereen: man en vrouw, jong of oud, mensen die schulden hebben of mensen die in de financiële problemen dreigen te komen.
info >

Dagopvang

& de Omslag


Dagopvang biedt diverse activiteiten dichtbij huis
info >

Jonge Mantelzorgers

Even jouw aandacht!


Wil je weten wat de mantelzorgconsulent voor jou kan betekenen?
info >

Maaltijdservice

thuisbezorgd


Bent u (tijdelijk) niet in staat zijn om iedere dag zelf een warme maaltijd te koken, dan is de maaltijdservice aan huis wellicht iets voor u. Maar misschien vindt u het prettiger om samen met anderen te eten. Ook dan kan, u bent van harte welkom bij de Open Eettafel.

info >

Netwerkcoach

ondersteunt


Sommige mensen hebben -door omstandigheden- weinig tot geen sociale contacten (meer). En dat is jammer, want een sociaal netwerk is belangrijk; het geeft kleur aan het leven en vermindert gevoelens van eenzaamheid. Als netwerkcoach kun je deze mensen helpen, zodat zij zelf weer gaan bouwen aan hun eigen netwerk.
info >

Mantelzorg

ondersteuning


Voor al uw vragen over mantelzorg kunt u terecht bij de mantelzorgconsulentes.
info >

Uit- en thuismaatjes


Uit- en thuismaatjes ondernemen samen activiteiten met mensen die het nodig hebben.

info >

Buurtbemiddeling

Montferland


Overal waar mensen dicht op elkaar wonen, kunnen conflicten ontstaan. Door niet of niet goed met elkaar te praten, kan een ergernis uit de hand lopen. Buurtbemiddelaars kunnen u helpen om er samen met uw buren uit te komen. Ook voordat een ruzie hoog opgelopen is. Want goede buren maken sterke buurten.
info >

Meedoen in Montferland

Welcomactiviteiten


In Montferland moet iedereen kunnen meedoen met Welcomactiviteiten. Montferlandse inwoners met een krappe beurs kunnen in aanmerking komen voor Meedoenpunten. Deze punten kunnen ingezet worden voor activiteiten die u vindt in de webwinkel: www. meedoeninmontferland.info
info >

Formulierenhulp

Inloopspreekuur


Heeft u graag uw administratie op orde maar bent u het overzicht een beetje kwijt? Zijn er formulieren waar u zelf niet uitkomt? Wellicht kunnen vrijwilligers van de formulierenhulp u verder op weg helpen. In Montferland zijn er twee Welcomlocaties waar een inloopspreekuur formulierenhulp is te vinden.

info >

Financieel straatje

In Montferland


Komt u niet (meer) uit met uw inkomen, loopt u tegen betalingsachterstanden aan of heeft u andere vragen op het gebied van financieel rondkomen? Loop dan eens het financiële straatje binnen. Diverse instanties zijn dan aanwezig om samen met u te bekijken waar u het beste met uw vraag terecht kunt. 

info >

Cursus 'omgaan met geld'


Denkt u ook wel eens “Help waar blijft mijn geld!?” Wilt u meer grip op uw knip? Doe dan mee met de cursus ‘omgaan met geld’!