Home | Contact | Disclaimer 
Senioren
Ook Welcom
info >

Dagopvang

De Omslag


Andere senioren ontmoeten, bijpraten of samen
activiteiten ondernemen.
info >

De Welzijnslijn

0316 29 28 28


Het antwoord op al uw welzijnsvragen.
info >

Maaltijdservice

voor iedereen!


Bent u (tijdelijk) niet in staat zijn om iedere dag zelf een warme maaltijd te koken, dan is de maaltijdservice aan huis wellicht iets voor u. Maar misschien vindt u het prettiger om samen met anderen te eten. Ook dan kan, u bent van harte welkom bij de Open Eettafel.

info >

Seniorenvoorlichting

plezierig thuiswonen


Aanmelden kan altijd!
info >

Mantelzorgsalon

er even uit zijn


De mantelzorgsalon is een plek waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten.
info >

Uit- en thuismaatjes

samen er op uit!


Maatjes ondernemen samen activiteiten met mensen

die het nodig hebben.

info >

Netwerkcoach


Veel mantelzorgers zijn overbelast omdat de zorg voor de ander al hun tijd opslokt. Het contact met vrienden en familie verwatert of valt helemaal weg. Een vrijwillige netwerkcoach biedt ondersteuning bij het opbouwen of uitbreiden van sociale contacten.
info >

Samen in beweging

u ook!?


Als je eens wist wat bewegen voor je hersenen doet.

Dagopvang

Dichtbij


Thuiswonende ouderen uit de gemeente Montferland kunnen elkaar ontmoeten in een huiskamerachtige sfeer tijdens de dagopvang zo dicht mogelijk bij huis; in Braamt, Didam en ’s-Heerenberg. De Dagopvang biedt voor mantelzorgers de gelegenheid zich even op andere zaken te richten of zich te ontspannen.


Indicatie

Om voor dagopvang in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Aan de hand van de indicatie wordt bepaald hoeveel dagdelen men kan deelnemen.  Klik hier

Diverse activiteiten

Een groep bestaat uit gemiddeld veertien deelnemers die kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: samen koffie of thee drinken, samen eten, de krant (laten) lezen, een kaartje leggen, een spelletje doen, bewegen of een bloemstukje maken... Tijdens de activiteiten worden diverse vaardigheden geoefend. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Tussendoor is er gelegenheid om te rusten. Iedere groep wordt begeleid door professionele deskundigen, zoals een verzorgende, activiteitenbegeleider of een docent die de bewegingsactiviteiten verzorgt. Vrijwilligers en stagiaires zorgen voor extra aandacht en ondersteuning. Klik hier

 Gerrie Wams of Truus Damen informeren u graag verder. Zij zijn per mail bereikbaar (klik op hun naam) of telefonisch 0316 22 35 20.

Seniorenvoorlichting

Rapportage huisbezoek