Home | Contact | Disclaimer 
Seniorenvoorlichting
Ook Welcom

Plezierig, veilig en gezond blijven wonen en leven


Lang zelfstandig wonen in goede gezondheid willen de meeste ouderen. De gemeente ondersteunt dit met SeniorenVoorlichting. Geschoolde vrijwilligers van Welcom informeren u graag over Wonen, Gezondheid en Bewegen, Hulp en Ondersteuning en Ontmoeten en Activiteiten. Tijdens een huisbezoek van de voorlichter kunt u uitgebreid geïnformeerd worden over bovenstaande thema’s. 


Veilig wonen
De voorlichter kent ook de subsidieregeling ‘Thuis in Montferland’. Daarmee wordt uw huis veiliger, makkelijker en comfortabeler. U kunt voor aanpassingen in en rond het huis, bijvoorbeeld voor de badkamer, de trap, drempels, toegang van de woning en vele andere maatregelen subsidie krijgen tot een maximum van € 500,-. De voorlichter wijst u op kansen en helpt u graag met de aanvraag.


Vitaal blijven
Ook stimuleert de gemeente uw zelfstandigheid door u aan te moedigen langer vitaal te blijven. Hoe? De voorlichter vertelt u graag over de mogelijkheden om uw gezondheid op peil te houden. Zij kunnen u bijvoorbeeld aanmelden voor een (gratis*) vitaliteitscheck bij de fysiotherapeut of geven u op voor een (gratis*) valpreventiecursus in de sportzaal of bij de fysiotherapeut. Ook zij zijn op de hoogte van aanbod om te sporten/bewegen in Montferland.


Seniorenwijzer
De vrijwilliger neemt altijd een papieren versie van de Seniorenwijzer mee op huisbezoek. Maar hij is ook HIER te downloaden.

 

Vertrouwelijk
De vrijwilliger beschikt over veel informatie over tal van onderwerpen zoals wonen, vervoer, zorg en dienstverlening, sport en beweging, educatie, recreatie en ontmoeting, financiën, veiligheid en mantelzorg. De vrijwilliger heeft een verplichting tot geheimhouding. Alles wat de vrijwilliger over de klant bekend wordt, zal vertrouwelijk worden behandeld. De vrijwilliger is gebonden aan het privacyreglement van Welcom.


Aanmelden voor een huisbezoek
Bent u 50-plus? Dan kunt u ook op eigen initiatief een huisbezoek van de seniorenvoorlichter aanvragen via de medewerkers van de Welzijnslijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer: 
0316 - 29 28 28 of via e-mail: welzijnslijn@welcommail.nl.


(*gratis voor mensen met een aanvullende ziektekostenverzekering en/of mensen met een laag inkomen).Dagopvang

Dichtbij


Thuiswonende ouderen uit de gemeente Montferland kunnen elkaar ontmoeten in een huiskamerachtige sfeer tijdens de dagopvang zo dicht mogelijk bij huis; in Braamt, Didam en ’s-Heerenberg. De Dagopvang biedt voor mantelzorgers de gelegenheid zich even op andere zaken te richten of zich te ontspannen.


Indicatie

Om voor dagopvang in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Aan de hand van de indicatie wordt bepaald hoeveel dagdelen men kan deelnemen.  Klik hier

Diverse activiteiten

Een groep bestaat uit gemiddeld veertien deelnemers die kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: samen koffie of thee drinken, samen eten, de krant (laten) lezen, een kaartje leggen, een spelletje doen, bewegen of een bloemstukje maken... Tijdens de activiteiten worden diverse vaardigheden geoefend. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Tussendoor is er gelegenheid om te rusten. Iedere groep wordt begeleid door professionele deskundigen, zoals een verzorgende, activiteitenbegeleider of een docent die de bewegingsactiviteiten verzorgt. Vrijwilligers en stagiaires zorgen voor extra aandacht en ondersteuning. Klik hier

 Gerrie Wams of Truus Damen informeren u graag verder. Zij zijn per mail bereikbaar (klik op hun naam) of telefonisch 0316 22 35 20.

Seniorenvoorlichting

Rapportage huisbezoek