Home | Contact | Disclaimer 
Uit- en thuismaatjes
Ook Welcom

Maatjes gezocht!


Samen eenzaamheid doorbreken, dat is het werk van een maatje!

Nog te veel mensen ervaren gevoelens van eenzaamheid. Soms komt dit doordat mensen aan huis gebonden zijn door lichamelijke beperkingen. Er kunnen echter ook andere redenen zijn waardoor iemand in een sociaal isolement is terecht gekomen en/of last heeft van eenzaamheidsgevoelens. Wat de oorzaak of aard ook is, eenzaamheid en sociaal isolement is nooit leuk. Het kan zelfs je gezondheid schaden.


Gelukkig zijn er vrijwillige maatjes die zich willen inzetten in de strijd tegen eenzaamheid. Deze maatjes noemen we uit en thuismaatjes. Een maatje gaat gezellig koffie drinken bij iemand die een beetje eenzaam is. Een maatje gaat samen met de cliënt kijken welke mogelijkheden er zijn voor de cliënt om weer een beetje mee te kunnen doen. Veel maatjes gaan er dan ook op uit met de cliënt, pakken oude hobby’s op en zoeken weer aansluiting met mensen uit het netwerk van de cliënt.


Wordt u een uit- en/of thuismaatje?

Bij een maatje staan kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, respect, humor en begrip. Wilt u uit en thuismaatje worden? U kunt maatje worden voor een vaste morgen, middag of avond per week. Vrijwilligers die als uit- en thuismaatje aan de slag gaan, krijgen daarbij ondersteuning van Welcom.

wilt u eerst meer informatie? Dat kan via de medewerkers van de Welzijnslijn: 0316 - 29 28 28. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Of door te mailen naar: welzijnslijn@welcommail.nl.