Home | Contact | Disclaimer 
Theater
Ook Welcom

Voorstelling ’t Huis Theater bij dagopvang van Welcom


Dinsdag 20 november was het zover: de jaarlijkse feestelijke middag voor deelnemers aan de dagopvang van Welcom, hun partners/ mantelzorgers en de (vrijwillige) medewerkers, bij elkaar zo’n 65 personen.

Groot was de verrassing toen bleek dat de feestruimte bij zaal Teunissen in Kilder in ons bijzijn geleidelijk werd omgetoverd tot een echt theater. In de zaal werden we zo, langzaam maar zeker, de spanning ingetrokken. We zaten lekker veilig met koffie en gebak, maar toch… Steeds een schuin oog op dat podium, en de oren gericht op allerlei spannende geluiden vanachter de coulissen.

Zo vaak zijn we niet in een theater, en zo vaak komt het theater al helemaal niet bij ons thuis! Deze voorpret was spannend en verhoogde de feestvreugde. Om half drie was het dan zo ver, een gong kondigde aan dat de voorstelling van ´T Huis Theater´ met “Ja zuster, nee zuster” ging beginnen.

Tijd om onze stoelen goed te draaien, en er eens lekker voor te gaan zitten. De lampen gingen uit en daar waren we met zijn allen in de wereld van Annie M.G. Schmidt! Ondeugende, vrolijke, prikkelende en ontroerende liedjes wisselden elkaar rustig af. Allemaal bekend en in de zaal was het een gezoem van zachtjes meezingende of mee neuriënde mensen. Muziek neemt je mee, ook terug in de tijd. De sketches en verkleedpartijen waren verrassend en soms hilarisch. De “stagiaire” die in het kader van Waardigheid en Trots oefeningen met ons deed bracht velen aan het lachen. “Dat is nou het mooie aan zo’n voorstelling”, verzuchtte een mevrouw, “op deze manier trekken ze er je helemaal bij, je vergeet wat er om je heen gebeurt. Veel mooier dan een film, want alles gaat hier rustiger. Ze passen zich zo goed aan ons aan!”.

Dat laatste was overduidelijk: een professioneel theater, helemaal gericht op de groep voor wie ze spelen! (en dat geldt ook voor de ondersteuning door geluid, licht etc.). Voor we er erg in hadden was de voorstelling voorbij, en konden we ons opmaken voor de afsluiting. Lekker aan de ronde tafels bediend worden met verschillende soorten stamppot en verrassende stoofpotjes. En tot slot voor de gaatjes: allerlei overheerlijke toetjes. We konden met recht geen pap meer zeggen! Hoewel?

Een van de gasten vroeg aan het eind van de middag de microfoon en kort maar krachtig maakte hij duidelijk dat het een heerlijke middag was geweest. De volgende dag hoorden de taxichauffeurs het verhaal in geuren en kleuren: alleen maar lovende woorden voor de mensen van het theater en voor de bediening van zaal Teunissen.Dagopvang

Dichtbij


Thuiswonende ouderen uit de gemeente Montferland kunnen elkaar ontmoeten in een huiskamerachtige sfeer tijdens de dagopvang zo dicht mogelijk bij huis; in Braamt, Didam en ’s-Heerenberg. De Dagopvang biedt voor mantelzorgers de gelegenheid zich even op andere zaken te richten of zich te ontspannen.


Indicatie

Om voor dagopvang in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Aan de hand van de indicatie wordt bepaald hoeveel dagdelen men kan deelnemen.  Klik hier

Diverse activiteiten

Een groep bestaat uit gemiddeld veertien deelnemers die kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: samen koffie of thee drinken, samen eten, de krant (laten) lezen, een kaartje leggen, een spelletje doen, bewegen of een bloemstukje maken... Tijdens de activiteiten worden diverse vaardigheden geoefend. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Tussendoor is er gelegenheid om te rusten. Iedere groep wordt begeleid door professionele deskundigen, zoals een verzorgende, activiteitenbegeleider of een docent die de bewegingsactiviteiten verzorgt. Vrijwilligers en stagiaires zorgen voor extra aandacht en ondersteuning. Klik hier

 Gerrie Wams of Truus Damen informeren u graag verder. Zij zijn per mail bereikbaar (klik op hun naam) of telefonisch 0316 22 35 20.

Seniorenvoorlichting

Rapportage huisbezoek