Home | Contact | Disclaimer 
Vrijwilligerscollege
Ook Welcom

Workshop Vrijwilligerscollege | Wat is een Beursvloer en wat kan het ons brengen door mee te doen?


In november 2019 vindt voor het 4e achtereenvolgende jaar de Liemerse Beursvloer plaats. 
Deze Beursvloer is er voor bedrijven en serviceclubs die, in de vorm van kennis, kunde, capaciteit of goederen,  een maatschappelijke bijdrage willen leveren aan de lokale samenleving waarvan zij deel uitmaken.
Èn de Beursvloer is er (juist ook) voor  verenigingen,  instellingen en organisaties, die op zoek zijn naar ondersteuning in de vorm van kennis, kunde, capaciteit of goederen, vanuit bijvoorbeeld maatschappelijk betrokken bedrijven.
Wanneer de hierboven genoemde partijen een vraag met elkaar besluiten op te pakken, dan is er sprake van een match.
Hierdoor draagt Beursvloer bij in het versterken van vele initiatieven, vragen en ideeën in de Montferlandse samenlevingen. Zodat bijvoorbeeld een sportvereniging nieuwe materialen kan bemachtigen, of stichting ondersteuning kan krijgen bij het opzetten van  een donateursactie, of een wijkplatform een maandelijkse ontmoetingsactiviteit kan uitvoeren.

Over de workshop

Om het bereik en succes van de Beursvloer te vergroten en versterken organiseert Vrijwilligerscollege Montferland i.s.m. met de Liemerse Uitdaging een workshop. Dit doen we ruim voordat de Beursvloer daadwerkelijk plaatsvindt, zodat iedereen die aan deze workshop mee gaat doen, voldoende voorbereidingstijd voor de Beursvloer heeft.
De workshop is  bedoeld voor Montferlandse maatschappelijke organisaties (verenigingen, stichtingen, scholen, buurtinitiatieven, zorgcentra etc.) en heeft tot doel kennis uit te wisselen over de kansen en mogelijkheden die de Liemerse Beursvloer  uw organisatie kan bieden.

Tijdens de workshop wordt u aan de hand van allerlei vragen, ervaringen en voorbeelden meegenomen in de wereld van de Beursvloer. Ook uw eigen inbreng is zeer welkom!

Er gaat onder andere uitgewisseld worden over:
  • Wat is een Beursvloer?
  • Wat kan het mijn / onze organisatie opleveren om mee te doen?
  • Hoe maak je een succesvolle Beursvloervraag
  • Waar bestaan de voorbereidingen uit?
  • Zijn  er zogenaamde do's en don'ts?
  • Hoe maken we een tegenprestatie, die we kunnen gebruiken als onze vraag is opgepakt door een bedrijf?
Weet u nog niet of u organisatie aan de Beursvloer mee gaat doen, maar bent u wel geïnteresseerd om er meer over te weten te komen? Ook dan bent u van harte welkom! Met andere woorden: deze workshop staat los van daadwerkelijke deelname aan de Beursvloer.

Praktische informatie:

Datum + locatie
Dinsdag 5 februari van 19.30 - 21.00 uur in het Albertusgebouw in Didam (Raadhuisstraat 3, 6942 BE  DIDAM)

Aanmelden voor deze workshop is vanaf 1 febr. niet meer mogelijk.

Kosten
Er zijn geen kosten aan deze workshop verbonden.

Kennis is macht, kennis delen is kracht!
Deze workshop is georganiseerd door Welcom - Vrijwilligerscollege. Vindt u ook dat we gebruik zouden moeten maken van elkaars kennis en niet allemaal zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden? Dan deelt u de mening van het Vrijwilligerscollege, want binnen het Vrijwilligerscollege leer je van elkaar! Of u nou zelf iets wil leren of kennis wil delen. U bent bij het vrijwilligerscollege aan het goede adres! Hier wordt de kennis van vrijwilligers gevonden en verbonden.