Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Schmuggeltocht

Activiteitdatum: 08 sep. 19 - 10:00 uur

Smokkelen tijdens grensoverschrijdende fietstocht

Voor de vierde keer organiseren culturele instellingen in het gebied van Emmerich, Oude-IJsselstreek, Isselburg, Anholt, Zevenaar en Montferland de Schmuggeltocht. Een grensoverschrijdende fietstocht via oude grensovergangen in de regio. De Schmuggeltocht bestaat uit twee routes. Deelnemers aan de fietstocht kunnen zondag 8 september kiezen voor het zuidelijke parcours via Emmerich, Anholt en Netterden naar ’s-Heerenberg. Noordwaarts gaat de route van ’s-Heerenberg naar Didam, Zevenaar, Rijnwaarden en Elten. De fietstocht gaat deels over de vroegere smokkelroutes van Nederland naar Duitsland. Onderweg passeren de fietsers diverse oude grensovergangen, waar ze door ‘douanebeambten’ worden gecontroleerd op smokkelwaar. 

Activiteiten
Op alle startpunten is koffie en thee verkrijgbaar, daarnaast kunnen fietsers in Didam, Netterden of Anholt genieten van een schmuggelontbijt of lunch voor slechts 7,50 euro (aanmelden vóór 4 september). Verder zijn er onderweg theatervoorstellingen, lezingen en is er muziek. Er zijn tentoonstellingen in het Rheinmuseum en het Heimathaus. Daarnaast kent deze streek veel monumenten waarvan er verschillende langs de route liggen. Ook die zijn zondag door de fietsers te bezichtigen.

Startplaatsen
De routes hebben beiden een lengte van 45 kilometer en starten kan op zes verschillende locaties:
> ’s-Heerenberg, het Raethuys, Hofstraat 1
> Didam, Bibliotheek Montferland, Schoolstraat 22
> Emmerich, Rheinmuseum, Martinikirchgang 2
> Anholt, Heimathaus Hohe Strasse 10
> Zevenaar, Liemers Museum Kerkstraat 16
> Netterden, Partycentrum Terhorst Netterden

Deelnemers aan de Schmuggeltocht kunnen zondag 8 september tussen 10 en 14 uur starten. Voor 3,00 euro per persoon (1 euro voor kinderen) krijgt men de route, een smokkelpaspoort en smokkelwaar mee. 

telefoon