Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Tips om in deze Coronatijd met vrijwilligers in contact te blijven

De maatregelen om het coronavirus in te dammen leggen hebben tot nu toe veel aanpassing en verandering in ons dagelijks leven gevraagd. Vrijwilligersorganisaties zijn hierop geen uitzondering. Veel activiteiten zijn afgezegd, of is de organisatie in zijn geheel tijdelijk gesloten. Natuurlijk zijn er ook vrijwilligersorganisaties die juist nu essentiële diensten leveren. Denk hierbij aan sociaal contact via telefoon en chat. Misschien zijn jullie op dit moment aan het bedenken hoe je de werkzaamheden anders gaat organiseren, wat je kunt doen voor je klanten/deelnemers en hoe je verbinding houdt met je vrijwilligers.

Verbinding houden met vrijwilligers

Zorg dat je administratie op orde is, zodat je al jouw vrijwilligers snel en makkelijk kunt bereiken. Mis je gegevens? Dit is een goede tijd om alles bij te werken.

Zijn er vrijwilligers ziek of kwetsbaar? Gebruik of start een whatsappgroep of telefooncirkel zodat je vrijwilligers elkaar kunnen steunen en helpen.

Laat vrijwilligers meedenken over welk werk zij eventueel thuis kunnen doen, bijvoorbeeld bellen met jullie doelgroep/deelnemers.

Misschien willen vrijwilligers zich inzetten voor anderen. Kijk of je deze hulp aan kunt bieden namens de organisatie, dat wekt vertrouwen en zorgt ook voor nieuwe contacten in de buurt.

Deel je informatie over het coronavirus met je vrijwilligers, let er dan op dat dit betrouwbare info is. Sommige berichten die op social media circuleren zijn onjuist of bevatten zelfs gevaarlijke onwaarheden. Baseer je op de berichten van het RIVM of de WHO.

Dank je wel!

Vergeet vooral niet om vrijwilligers die zich tijdens deze bijzondere situatie toch inzetten te bedanken, net als degenen die het door de omstandigheden niet kunen, maar het zeker wel zouden willen!

telefoon