Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding
Steunpunt Mantelzorg

Interessante websites voor mantelzorgers

www.mantelzorg.nl: Mezzo is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander en dat ‘op eigen wijze’ wil doen, als mantelzorger of zorgvrijwilliger.

www.carenzorgt.nl: Caren is een site voor mensen die voor iemand zorgen; zorg te organiseren, informatie te delen en taken te plannen. Oh, en het is gratis!www.dementieonline.nl: Leven met dementie. Dat is ingrijpend voor alle betrokkenen. Zorgt u voor een familielid of bekende met dementie? DementieOnline biedt informatie, tips, advies en een online cursus voor mantelzorgers.

www.hetgeheimvandeschatkist.nl Deze website laat de kracht en vindingrijkheid zien van mantelzorgers van mensen met dementie. En portretteert professionals die eraan werken deze kracht te vinden.

www.beniknumindful.nl: Deze site biedt je info over Mindfulness in het algemeen en geeft je praktische info over de trainingen en workshops in het bijzonder.

www.mantelzorgerbenjenietalleen.nl: Digitaal contactpunt voor mantelzorgers in Nederland.

www.werkenmantelzorg.nl: Werken en mantelzorger zijn.

www.nietvoormezelfalleen.nl: Wil iedereen die zich actief inzet voor deze helpende mens een online platform bieden. 

www.oudersvanjongehelden.nl: Voor ouders van jonge mantelzorgers. 

www.kankerspoken.nl: Hoewel deze site in de eerste plaats voor kinderen is, is het toch fijn om als ouder ook zelf informatie te krijgen. Want kanker hebben en tegelijkertijd je kinderen grootbrengen is een hele klus.

www.alzheimer-nederland.nl: Alzheimer Nederland geeft al ruim 25 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving.

www.zorgwijzer.nl: Bij dementie wordt zelfstandig thuis wonen steeds moeilijker. Op deze website vindt u informatie over kleine en grote aanpassingen die u in huis kunt doen om het wonen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. 

www.hartstichting.nl: Er zijn ongeveer 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Op deze website vindt u allerlei nuttige informatie over hart- en vaatziektes.

www.hersenstichting.nl: Als iemand een hersenaandoening heeft of krijgt, kan dat veel gevolgen hebben voor de patiënt, maar ook voor zijn omgeving. 

www.parkinson-vereniging.nl: De Parkinson Vereniging is meer dan alleen een patiëntenvereniging, zij zet zich in voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme.

www.parkinsonnet.nl: ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten.

www.labyrint-in-perspectief.nl: Het is niet altijd gemakkelijk om betrokken te zijn bij iemand met psychische problemen. Op onze site vindt een heleboel informatie verzameld vanuit ervaringsdeskundigheid.

telefoon