Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Jonge mantelzorger, even jouw aandacht!

Is je broer autistisch?
Is je zusje verstandelijk gehandicapt?
Heeft je vader een verslavingsprobleem?
Heeft je moeder een ernstige ziekte? 

Zorg jij regelmatig voor een ander en valt dit soms niet mee? Je bent niet de enige met een ziek familielid. Groei jij op in een gezin waarin één van je familieleden ziek is vanwege een handicap, een verslaving, een ernstige lichamelijke ziekte of een psychische ziekte, dan is dat soms best zwaar. Vaak heb je minder tijd voor leuke dingen of voel je je schuldig of te moe om iets te doen. Als jij zorgt voor een ziek familielid noemen we dit mantelzorg. En als je een kind of jongere bent, noemen we je een jonge mantelzorger. Ben jij een jonge mantelzorger en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Kom dan naar het Steunpunt Mantelzorg bij Welcom. Heb jij vragen of misschien wil je met andere jonge mantelzorgers chillen, ook dan kun je bij ons terecht.

Nieuwsgierig?

Wil je weten wat de mantelzorgconsulent voor jou kan betekenen of wil je deelnemen aan de activiteiten? Bel/sms/app met Elize Navis van het Steunpunt Mantelzorg: 06-20257392 of bel naar 0316 - 29 28 28. Je kunt ook mailen naar: e.navis@welcommail.nl

Websites

www.jong-zorgen.nl: Voor alle jonge mantelzorgers.
www.brusjes.nl: Voor jonge mantelzorgers die een broer(tje) of zus(je) hebben met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
www.kopstoring.nl: Voor jongeren van 12-15 jaar die een ouder hebben met verslavingsproblemen.
www.drankjewel.nl: Voor jongeren met ouders met een alcoholprobleem.|
www.kankerspoken.nl: Informeren en ondersteunen van kinderen (4-18 jaar) die geconfronteerd worden met kanker van hun ouders of andere naasten.
www.familievan.nl: voor familieleden van mensen met psychische problemen.

telefoon