Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Jonge Mantelzorgers - Even jouw aandacht!

Is je broer autistisch?
Is je zusje verstandelijk gehandicapt?
Heeft je vader een verslavingsprobleem?
Heeft je moeder een ernstige ziekte?

Zorg jij regelmatig voor een ander en valt dit soms niet mee? Je bent niet de enige met een ziek familielid. Groei jij op in een gezin waarin één van je familieleden ziek is vanwege een handicap, een verslaving, een ernstige lichamelijke ziekte of een psychische ziekte, dan is dat soms best zwaar. Vaak heb je minder tijd voor leuke dingen of voel je je schuldig of te moe om iets te doen. Als jij zorgt voor een ziek familielid noemen we dit mantelzorg. En als je een kind of jongere bent, noemen we je een jonge mantelzorger. Ben jij een jonge mantelzorger en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Kom dan naar het Steunpunt Mantelzorg bij Welcom. Heb jij vragen of misschien wil je met andere jonge mantelzorgers chillen, ook dan kun je bij ons terecht.

Nieuwsgierig?

Wil je weten wat de mantelzorgconsulent voor jou kan betekenen? Bel/sms/app met Elize Navis van het Steunpunt Mantelzorg: 06 83 80 14 97 of bel naar 0316 - 29 28 28. Je kunt ook mailen naar: e.navis@welcommail.nl

Clips en filmpjes voor en/of door Jonge Mantelzorgers

Kijk voor meer filmpjes van Bikkels op: http://www.vpro.nl/kijk/bikkel...

http://www.ikonrtv.nl/site/algInfo.asp?oId=434: Documentaire Myrte en haar vader. De vader van de 14-jarige Myrte heeft de ziekte van Parkinson.

https://www.youtube.com/watch?v=BbR5nLboXWQ: Documentaire van Ilse Verlaan over haar ervaringen met een depressieve moeder in samenwerking met www.survivalkid.nl.

Websites

www.jong-zorgen.nl: Voor alle jonge mantelzorgers.

www.brusjes.nl: Voor jonge mantelzorgers die een broer(tje) of zus(je) hebben met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

www.kopstoring.nl: Voor jongeren van 12-15 jaar die een ouder hebben met verslavingsproblemen.
www.survivalkid.nl: Voor jonge mantelzorgers met een familielid met psychische problemen of een verslaving. 

www.drankjewel.nl: Voor jongeren met ouders met een alcoholprobleem.

www.kankerspoken.nl: Informeren en ondersteunen van kinderen (4-18 jaar) die geconfronteerd worden met kanker van hun ouders of andere naasten.
www.familievan.nl: Voor familieleden van mensen met psychische problemen.

Leestips

Het klokhuisboek over kanker - geschreven door Fiona Rempt

Er zijn veel soorten kanker. De meeste kunnen worden genezen, maar niet altijd. Je kunt er ook dood aan gaan. Het is heel moeilijk als iemand in je omgeving kanker heeft. Niemand kan je precies vertellen hoe je daarmee om moet gaan, maar het scheelt wel als je begrijpt wat er dan gebeurt. Het Klokhuisboek over kanker kan daarbij helpen. Behalve veel informatie over kanker – Wat is kanker precies? Wat gebeurt er met je lichaam als je kanker hebt? En wat kun je ertegen doen? – bevat het boek allerlei weetjes, ervaringen van kinderen en praktische informatie zoals adressen van hulpinstanties. 

ISBN: 9049924042

telefoon