Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding header afbeelding
Steunpunt Mantelzorg

Gezinsmaatjes

MZ maatjejeugd flyer november 2020 defAls ouder zorg je graag goed voor je kind. Soms wordt deze zorg even wat te zwaar. Overbelasting van je gezin kan het gevolg zijn. Dan kan er behoefte komen aan een adempauze. Sommige ouders vinden het daarnaast fijn om in contact te komen met andere ouders en zo verhalen en tips met elkaar uit te wisselen. 

Andersom kan ook. Je kind dreigt overbelast te raken. Of je kind heeft behoefte aan wat extra aandacht voor zichzelf. Een gezinsmaatje en een gastgezin
bieden net dat kleine stukje extra zorg, warmte en aandacht waardoor het gezin even tot rust kan komen.

Soms heb je als ouder of als kind/jongere de wens om aansluiting te vinden bij bestaande groepsactiviteiten of het uitbreiden van sociale contacten. In dat geval ondersteunt het maatje in het bereiken van die wens.

Doelgroep

Gezinsmaatjes en gastgezinnen kunnen zijn er voor gezinnen met kinderen/jongeren in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar.

Werkwijze

Na aanmelding komt de coordinator van Gezinsmaatjes bij je thuis kennismaken. We brengen jullie wensen en mogelijkheden in kaart. Dan gaan we zoeken naar een naar een passende match voor een gezinsmaatje of gastgezin. Dat is maatwerk en gaat altijd in afstemming met jullie gezin. Ook de frequentie en tijdsduur van de inzet gaat altijd in goed overleg.


Meer informatie of aanmelding

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Chantal Kuipers. Zij is te bereiken via de welzijnslijn: 0316-29 28 28 of een mail sturen naar c.kuipers@welcommail.nl

Klik hier voor een grote versie.

telefoon