Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Mantelzorgcafé

Voor mantelzorgers, de naaste voor wie men zorgt en ex-mantelzorgers start vanaf maandag 5 februari 2018 het Mantelzorgcafé. Het is een vrije inloop, aanmelden vooraf is niet nodig.

Mantelzorgcafé

Iedereen die de zorg voor een zieke of gehandicapte in de naaste omgeving heeft, bijvoorbeeld een familielid, is een mantelzorger. Voor deze mantelzorgers, de naaste voor wie men zorgt én voor ex- mantelzorgers start vanaf februari in Montferland het Mantelzorgcafé. Iedere eerste maandag van de maand in het Albertusgebouw in Didam en iedere tweede donderdag van de maand in het Barghse Huus in ’s-Heerenberg van 14.00 - 16.00 uur.

Uniek

Wat deze algemene voorziening uniek maakt is dat er naast een sociaal werker van Welcom ook een verzorgende (geen verpleegkundige) aanwezig is aan wie de mantelzorger in overleg tijdelijk enkele zorgtaken kan overgeven. Zodat de mantelzorger zelf even een boodschap kan doen of naar de markt kan gaan.

Maar ook kan de mantelzorger zelf komen om andere mantelzorgers te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen, ervaringen uit te wisselen of om gewoon een praatje te maken.

Behoefte aan ontmoeting

Mantelzorg begint meestal geleidelijk aan. Maar op den duur worden mantelzorgers vaak zo in beslag genomen door de zorg voor een ander, dat hun eigen gezondheid er onder lijdt en zijzelf in een isolement terechtkomen. Het Steunpunt Mantelzorg biedt informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Montferland. Het Steunpunt Mantelzorg organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten, mantelzorgsalonnen en cursussen voor mantelzorgers.
Vanuit de mantelzorgers en ex-mantelzorgers is de vraag naar boven gekomen om te voorzien in een openbare plek waar zowel de (ex-) mantelzorger zelf, als ook de zorgvrager terecht kan. Welcom heeft deze vraag samen met mantelzorgers opgepakt en zo is het mantelzorgcafé ontstaan.

Data 2018

Albertusgebouw te Didam, Raadhuisstraat 3. 

Iedere 1e maandag van de maand van 14.00-16.00 uur. Start is 5 februari. Volgende data zijn; 5 maart, 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december.

Barghse Huus te ’s-Heerenberg, Willem van den Berghstraat 1.

Iedere 2e donderdag van de maand van 14.00-16.00 uur. Start vanaf 8 februari. Volgende data zijn; 8 maart, 12 april, 14 juni, 12 juli, 9 augustus, 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met Welcom via de Welzijnslijn. Telefonisch via 0316-29 28 28 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.00 uur) of per mail: welzijnslijn@welcommail.nl.

telefoon