Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Oranje Fonds: ‘Stel NLdoet-activiteiten uit’

Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. “Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid”, stelt waarnemend directeur Marc van Hal.

Voor komende vrijdag (13 maart) en zaterdag (14 maart) stond de 16e editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, gepland. Er stonden zo’n 8.700 klussen gepland waarbij mensen iets goeds konden doen voor een ander. Van Hal: “NLdoet staat voor sociale verbinding. En dat strookt niet met de oproep tot sociale onthouding. Het coronavirus heeft grote invloed op de samenleving. Mensen die al weinig sociale contacten hebben, ervaren door deze uitbraak nog meer een gevoel van eenzaamheid. Organisaties die zich inzetten voor anderen en die volledig op vrijwilligers draaien, hebben nu veel minder handen die mee kunnen helpen. We willen iedereen in Nederland dan ook oproepen tijdens deze pandemie om te zien naar mensen die hierdoor geraakt worden. En daarbij de adviezen van het RIVM te volgen. Verbinden en elkaar helpen zal iedere dag cruciaal zijn de komende maanden.”


Verzetten
Het Oranje Fonds vraagt alle deelnemers dan ook hun activiteiten op een ander moment wel door te laten gaan. “Want vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn onmisbaar in Nederland. En alle activiteiten die dit weekend uitgevoerd zouden worden, zouden een groot verschil maken voor veel mensen.” Op NLdoet.nl kunnen deelnemers lezen hoe zij hun activiteiten kunnen verzetten. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum. Organisaties zijn vrij om dit naar eigen inzicht te bepalen.


LEES HIER ONDER DE VERDERE PROCEDURE VOOR VERZETTEN / ANNULEREN VAN NLDOET ACTIVITEITEN


Ik wil mijn klus annuleren / verzetten in verband met het coronavirus, hoe doe ik dat en wat heeft dat voor gevolgen

Verzetten activiteit
Wil je de klus verzetten naar een latere datum, dan kan dat. Ga naar je klusoverzicht in je Mijn Oranje Fonds en klik op beheren. Kies vervolgens de optie 'klus verwijderen'. (ook als u de klus verzet en niet annuleert, moet u deze optie kiezen). Kies als reden voor verwijderen: ‘In overleg met en na goedkeuring door het Oranje Fonds is de activiteit verplaatst naar een andere datum’. Mochten zich al vrijwilligers voor de klus hebben aangemeld, breng dan ook hen op de hoogte. Dan voorkom je dat zij voor niets komen op 13 of 14 maart. Vanaf de week van 16 maart kun je vervolgens in Mijn Oranje Fonds een nieuwe datum voor jullie activiteit in het systeem zetten.

Annuleren activiteit

Indien je de klus wilt annuleren dan verzoeken wij je dit te doen via je Mijn Oranje Fonds account.‘ Ga naar je klusoverzicht in je Mijn Oranje Fonds en klik op beheren. Kies vervolgens de optie 'klus verwijderen'. Kies als reden voor verwijderen: ‘De activiteit is vervallen omdat we het organisatorisch niet voor elkaar krijgen’. Je ontvangt dan automatisch een mail ter bevestiging, met daarin ook verdere uitleg over het terugstorten van een eventueel ontvangen financiële bijdrage. Mochten zich al vrijwilligers voor de klus hebben aangemeld, breng dan ook hen op de hoogte. Dan voorkom je dat zij voor niets komen op 13 of 14 maart.

Ik heb me als vrijwilliger aangemeld voor NLdoet, maar ik wil toch niet meer gaan in verband met het coronavirus
.
We raden alle vrijwilligers aan om verdere berichten van de klusorganisatie af te wachten. Veel van hen zullen de activiteit naar een later tijdstip dit jaar verzetten en hebben jouw hulp ook dan nog heel hard nodig!

12 maart 2020, Oranjefonds

=====================================================================================

Archief

Wat is NLdoet
Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 13 en zaterdag14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. 

Voor iedereen die een klus wil klaren
Wil je een dagje de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 13 en 14 maart 2020 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook!

Ook bij jou in de buurt zijn NLdoet klussen. Klik op onderstaande plaatsnamen en ontdek de mogelijkheden en doe mee!

Beek / Loerbeek
Didam
Loerbeek
's-Heerenberg
Zeddam

Meld je klus aan!
Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen en voedselbanken opgelet! Dit is jullie kans om een grote klus te klaren, jullie organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Jullie kans om echt verschil te maken. Doe mee met NLdoet op 13 en 14 maart 2020! 

Financiele bijdrage
Het is niet meer mogelijk een financiele bijdrage aan t vragen. Wel kunnen klussen nog worden aangemeld.  Lees verder

telefoon