Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Nu Niet Zwanger

Aandachtsfunctionaris Nu Niet Zwanger

Waarom het programma Nu Niet Zwanger? Nu Niet Zwanger ondersteunt kwetsbare mensen (m/v) een bewuste keuze te maken over het moment van hun kinderwens, zodat zij niet onbedoeld zwanger raken. Professionals die getraind zijn in de methodiek van Nu Niet Zwanger beginnen zelf het gesprek met hun cliënt over de betekenis van een zwangerschap. Door daar gewoon naar te vragen.

De professional heeft daarbij aandacht voor de vragen, emoties en ideeën die er bij de cliënt leven en welke ervaringen uit het verleden daarbij een rol spelen. De professional werkt vanuit de presentietheorie. Door zichzelf nieuwsgierig op te stellen, echt geïnteresseerd te zijn in de ander en bij de leefwereld van de cliënt aan te sluiten, ontstaat een gezamenlijk inzicht in de situatie en wensen van de cliënt. Dan kan de cliënt een bewuste keuze maken over nu wel, of nu niet zwanger worden en van daaruit werken aan een stabiele toekomst. De keuze van de cliënt geeft de professional richting in het desgewenst bieden van passende begeleiding.

Vragen en meer informatie?

Heb je als professional vragen over: hoe begin ik over dit onderwerp? Kan ik als professional adviezen geven? Welke dan? Ik maak me zorgen, wat kan ik doen? Dan ben ik er om over dit soort vraagstukken te sparren en samen te kijken naar een eventuele aanpak en mogelijkheden vanuit het Programma Nu Niet Zwanger. Wil je meer informatie over het programma Nu Niet Zwanger, neem dan contact op met een medewerker van de Welzijnslijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefoon 0316-29 28 28. Of mail naar Guido Groenendijk.

Voor meer informatie kijk op www.nunietzwanger.nl

telefoon