Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
informatief

Seniorenvoorlichting

Stel, u woont in de gemeente Montferland en u wordt een jaartje ouder. Het liefst zou u in goede gezondheid in uw eigen huis willen blijven wonen, maar u weet niet of dat kan. In samenwerking met de Gemeente Montferland ondersteunt Welcom een groep geschoolde vrijwilligers die u kan helpen om hier een antwoord op te vinden.

Deze zogenoemde seniorenvoorlichters komen bij u op huisbezoek en kunnen u van alles vertellen over de mogelijkheden voor senioren in Montferland. Zo hebben ze informatie voor u over bijvoorbeeld vervoer voor senioren, financiën, mantelzorg, activiteiten voor ontmoeting en educatie en tips om fit en vitaal te blijven. 

De huisbezoeken zijn gratis en vrijblijvend. Daarbij heeft de voorlichter een verplichting tot geheimhouding en is hij of zij gebonden aan het privacyreglement van Welcom. De vrijwilligers worden ondersteund door een coördinator van Welcom. Wanneer bij een huisbezoek blijkt dat er een vervolgafspraak nodig is dan draagt de vrijwilliger het contact over aan een beroepskracht.

De gemeente Montferland stuurt iedereen die dit jaar 67 wordt/is geworden een uitnodiging voor een huisbezoek van de seniorenvoorlichters. U kunt zich hiervoor afmelden, maar als u dat niet doet neemt een seniorenvoorlichter vanzelf contact met u op om een afspraak te maken voor een bezoek. Mensen halen er vaak meer uit dan ze vooraf denken, een veel gehoorde reactie is “ik ben blij zo dat u geweest bent, ik had niet verwacht dat het zo nuttig voor me zou zijn”

Huisbezoek aanvragen

De seniorenvoorlichters zijn er voor alle 55+ers in Montferland. Ook als u geen brief heeft gekregen van de gemeente kunt u gratis en vrijblijvend een huisbezoek aanvragen. U kunt hiervoor bellen met de welzijnslijn van Welcom: 0316-292828 of mailen: welzijnslijn@welcommail.nl. Een voorlichter neemt dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Misschien haalt u er ook wel meer uit dan u denkt! 

De meeste ouderen willen lang zelfstandig en in goede gezondheid in hun huis blijven wonen. Welcom kan daarbij ondersteuning bieden. Geschoolde vrijwilligers van Welcom komen graag bij u op huisbezoek en kunnen u dan uitgebreid informeren over de thema’s Wonen, Gezondheid en Bewegen, Hulp en Ondersteuning en Ontmoeten en Activiteiten. Al deze thema's vind u ook in de Seniorenwijzer. Deze kunt u hier downloaden.


telefoon