Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Woensdagavond 11 maart: Workshop "Hoe kun je in vrijwilligerswerk samen omgaan met depressiviteit?"

Vrijwilligers bij de EHBO, de scouting, in een verzorgingshuis, op een soosmiddag, of bij een van de vele sportverenigingen in Montferland, maar ook een vrijwillig collectant, verkeersbrigadier, natuurwerker, maatje, trainer, of beheerder van de ledenadministratie en natuurlijk ook een bestuurslid … iedere vrijwilliger ontmoet in zijn rol mensen, veel mensen. Die ontmoeting brengt met zich mee dat je over en weer elkaars gedrag “tegenkomt”. En soms is dat gedrag opvallend of misschien zelfs ingewikkeld en ligt daar iets aan ten grondslag. Daarbij is onze samenleving volop in verandering. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Ook dat kan van invloed zijn op opvallend of ingewikkeld gedrag.

Deze keer vertelt ervaringsdeskundige Yvette Schlief, over de 8 jaar durende depressie waar ze in heeft gezeten.
Specifiek schenkt ze aandacht schenken aan het thema: contact en de verbinding met de ander/omgeving, op het moment dat je depressief 'bent'.
Tijdens de workshop maakt Yvette u bewust, geeft ze handvatten en ook tips over hoe om te gaan met deze toch wel kwetsbare fase waar mensen in zitten in relatie tot u als vrijwilliger. Via deze workshop hoopt Yvette bij te dragen aan het behoud van uw plezier in uw vrijwilligerswerk, maar ook in draagvlak / steun van degene die u helpt.

Alle praktische informatie op een rij

Datum & locatie

woensdag 11 maart 2020, 19.30 - 21.30 uur in het Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3 | 6942 BE DIDAM

Aanmelden

U kunt zich t/m 6 maart 2020 aanmelden. Aanmelden kan door het onderstaande aanmeldingsformulier in te vullen.

Mocht u niet over internet beschikken, dan kunt u zich aanmelden door te bellen met de medewerkers van de Welzijnslijn, via 0316-29 28 28. Bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur. Vermeld daarbij dat het gaat om de workshop ‘Introductie EHBO’ van het Vrijwilligerscollege.

Ook voor vragen kunt u bellen naar de Welzijnslijn of mailen met vrijwilligerscollege@welcommail.nl.

Kosten

Er zijn geen kosten aan deze workshop verbonden.

Vrijwilligerscollege Montferland
Kennis is macht, kennis delen is kracht! Het vrijwilligerscollege is een onderdeel van Welcom Vrijwilligersplein Montferland. Vindt u ook dat we in het vrijwilligerswerk gebruik zouden moeten maken van elkaars kennis en niet allemaal zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden? Dan bent u bij het Vrijwilligerscollege aan het goede adres. Of u nou zelf iets wil leren of kennis wil delen. Bij het vrijwilligerscollege wordt de kennis van vrijwilligers gevonden en verbonden. | lees verder

Aanmelding Workshop "Hoe kun je in vrijwilligerswerk samen omgaan met depressiviteit?

Klik op het uitklapscherm en maak uw keuze.
vermeld hier de naam van de organisatie en wat u er doet als vrijwilliger /of/ waar u interesse ligt om vrijwilligerswerk te gaan doen
telefoon