Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Vrijwilligerscollege Montferland

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht!
Het Vrijwilligerscollege is er voor en door alle (potentiële) vrijwilligers uit Montferland. Vindt u ook dat we gebruik zouden moeten maken van elkaars kennis en niet allemaal zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden? Dan deelt u de mening van het Vrijwilligerscollege, want binnen het Vrijwilligerscollege leren vrijwilligers van elkaar!
Om u een beeld te geven van wat er zoal mogelijk is en wat er aan kennis wordt gevraagd en aangeboden, hebben we twee overzichten gemaakt:

Agenda 2019

- Wat wil u leren?
- Welke kennis wilt u met andere vrijwilligers delen?
- Heeft u ideeen voor workshop(onderwerpen)?
Laat het weten, neem contact met ons op en stuur een mail of bel ons via de Welzijnslijn (0316 292828 (ma-vrij: 9.00 -12.00 uur)

Archief

Voor informatie over de workshops die hieronder genoemd worden kunt u ons mailen of bellen via de welzijnslijn, 0316 29 28 28 (ma - vrij: 9.00 - 12.00 uur).

2018

- Omgaan met NAH
- Wat is een trauma
- Omgaan met opvallend gedrag

2017
- 16 november | Vrijwilligerswerk en omgaan met opvallend gedrag bij volwassen
- 8 november | Vrijwilligerswerk en financiele veiligheid voor ouderen
- 7 september| Taal kleurt de samenleving ; verzet de zinnen!
- 9 mei | Vrijwilligerswerk en financiële veiligheid voor senioren
- 19 april| Workshop Omgaan met dementie
- 5 april| Introductie EHBO
- 27 maart| Instructie Brandveiligheid
- 9 maart| Teambuilding voor vereniging
- 18 januari| Workshop Omgaan met opvallend en ingewikkeld gedrag

2016 en eerder
Omgaan met opvallend en ingewikkeld gedrag - PoweRcheck - Introductie EHBO - Herkennen vals geld - Taal kleurt de samenleving - Herkennen identiteitsfraude - Informatiebijeenkomst Brandveiligheid - Slim omgaan met tijd in je vrijwilligerswerk - Rolstoel rijden - In je vrijwilligersorganisatie aan de slag met social media - Computermiddag Word en Excel - Leven met een visuele beperking - Interviewtechnieken - Omgaan met ziekte en rouwverwerking

Voorbeelden van kennisuitwisseling

Een vrijwilliger liet weten: “Ik werk als docent ergotherapeut, en doe het een en ander aan vrijwilligerswerk, maar ik zou zo graag mijn kennis over ergotherapie met andere vrijwilligers willen delen…maar hoe?” Het antwoord was het Vrijwilligerscollege. Een paar weken later was de eerste training een feit: maar liefst negen vrijwilligers deden mee aan een workshop verplaatsing- en tiltechnieken. Fantastisch toch!? Dit is een voorbeeld van kennisdeling binnen een groep, maar kennisdeling kan ook individueel. Zo was er een vrijwilliger die graag uitleg wilde over het computerprogramma ‘Word’. Deze vraag stelde ze aan het Vrijwilligerscollege en de match met de computerdeskundige was zo gemaakt. Zo leren vrijwilligers van elkaar.

Meedoen of meer weten?

U wilt graag wat leren of uw kennis delen? Neem dan contact op met het Vrijwilligersplein van Welcom. Via e-mail: vrijwilligerscollege@welcommail.nl, telefonisch 0316 - 22 35 20 of via de medewerkers van de Welzijnslijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur via 0316 - 29 28 28.

Of vul het contactformulier hier in.

De Vrijwilligerscolleges zijn ontwikkeld door Skanfonds, in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en Movisie. Ze worden opgezet door lokale Vrijwilligerscentrales, ondersteund door projectbureau Xina. Voor meer info: www.skanfonds.nl/vrijwilligerscolleges

telefoon