Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Vrijwilligerscollege Montferland : samen leren in vrijwilligerswerk

Online leren over: Vrijwilligers vinden en binden (Organisator: Vrijwilligerswerkacademie)

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvangt u een persoonlijk plan van aanpak voor uw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus. Ten behoeve van het inschrijven en het volgen van deze training dient u te beschikken over een gebruikersaccount. Heeft u dat (nog) niet, dan kunt u dat maken via de site van vrijwilligerswerkacademie.

Lees meer

Online leren over: Beeldbellen met je maatje (Organisator: Vrijwilligersacademie online)

In deze online training leert u hoe u met uw maatje kunt beeldbellen als u hem/haar niet kunt opzoeken. Het coronavirus of COVID19 houdt de wereld in haar greep. Juist nu is het belangrijk het contact met uw maatje te onderhouden terwijl u tegelijkertijd ook zorgt dat het virus zich niet verder verspreidt. Wilt u, als maatje, niemand besmetten en ook niet besmet raken? En wilt u ook verdere verspreiding van het virus voorkomen? Wilt u uw maatje jou niet in het echt zien en spreken uit voorzorg tegen verspreiding van het coronavirus? In deze korte training leert u om dan toch goed contact te hebben met uw maatje door niet zomaar te telefoneren met elkaar, maar juist ook met beeld te bellen. Dat is meestal veel prettiger dan ‘gewoon’ telefoneren. Deze training kwam tot stand dankzij het Oranjefonds. Ten behoeve van het inschrijven en het volgen van deze training dient u te beschikken over een gebruikersaccount. Heeft u dat (nog) niet, dan kunt u dat maken via de site van vrijwilligersacademie online.

Lees meer

Online leren over: Dementie

Als vrijwilliger krijg je misschien te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis of als maatje. Met deze online training van Samendementievriendelijk.nl leer je meer over dementie.

Lees meer

Online scholing(en) voor vrijwilligers via Humanitas

Humanitas heeft zes online trainingen ontwikkeld: empowerment, versterkend gesprek, grenzen stellen, netwerken versterken, omgaan met emoties en vrijwilligers begeleiden.

Lees meer

Over Vrijwilligerscollege Montferland

Het Vrijwilligerscollege is er voor en door alle (potentiële) vrijwilligers uit Montferland. Het werkt vanuit de gedachte dat we dat we in vrijwilligerswerk gebruik zouden moeten maken van elkaars kennis, zodat we niet allemaal zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden. Kortom, binnen het Vrijwilligerscollege leren vrijwilligers van en mèt elkaar! Soms live, maar in de coronatijd zoeken we ook de digitale mogelijkheden op, zodat we toch met elkaar kunnen blijven leren.

Lees meer
telefoon