Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding
#durftedromen

Week van de Alfabetisering

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 9 tot en met zondag 15 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven daarom de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. Thema dit jaar is ‘Durf!’. Ook in Montferland zullen tijdens deze week verschillende activiteiten zijn, vooral gericht op digitale vaardigheden.

Bibliotheek Montferland en Welcom toeren van 9 t/m 14 september met een digitale bus door Montferland. Met het motto ‘Durf digitaal - Durf te dromen, durf te doen, durf te leren, durf te groeien, durf te zijn.’ willen we mensen informeren over de mogelijkheden in Montferland op digitaal gebied. Dus kom langs bij de bus, haal een gelukskoekje, maak een droomfoto en ontdek de (digitale) activiteiten van Welcom en Bibliotheek Montferland. Kijk hier waar en wanneer de bus in jouw kern te vinden is.

Wil je weten wat er nog meer gebeurt op het gebied van geletterdheid? Neem dan eens een kijkje op de website Week van de Alfabetisering.

telefoon