Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
intro afbeelding
#durftedromen

Bij Welcom

Elkaar helpen met taal!
In een ontspannen en gezellige sfeer samen tijd besteden aan de Nederlandse taal! Dat kan tijdens de donderdagmiddag inloop in het Barghse Huus te ’s Heerenberg van 13.30-15.00 uur en de dinsdagmorgen inloop in het Albertusgebouw Didam van 09.15-10.45 uur. Voor nieuwkomers een goed moment om te oefenen met klinkers, het doen van rollenspellen en de Nederlandse woordenschat te vergroten. Voor mensen die de Nederlandse taal beheersen een leuk moment om nieuwe Nederlanders te leren kennen en verder te helpen met de Nederlandse taal. U kunt gewoon naar binnen lopen!

Computerinloop
Gezellig én leerzaam! Hoe kan ik een bijlage openen? Hoe komt het dat mijn laptop zo langzaam is? Hoe installeer ik een app? Wat kan ik allemaal met mijn tablet? Hoe zet ik mijn foto’s over op mijn computer? Deze en vele andere vragen over uw laptop, tablet of mobiele telefoon kunt u stellen tijdens de wekelijkse inloop aan de vrijwilligers van de computerinloop. U kunt terecht bij de computerloop op maandagochtend in het Barghse Huus in 's-Heerenberg of het Albertusgebouw in Didam. Op dinsdagochtend kunt u terecht in de Averhof in Beek.

Formulierenhulp 
Zijn er formulieren waar u zelf niet uitkomt? Heeft u moeite met het digitaal regelen van allerlei postzaken? Wellicht kunnen vrijwilligers van de formulierenhulp u verder op weg helpen. In Montferland zijn er twee Welcomlocaties waar een inloopspreekuur formulierenhulp is te vinden. In 's-Heerenberg kunt u terecht in het Barghse Huus elke woensdagochtend van 09.00-12.00 uur. In Didam kunt u terecht in het Albertusgebouw elke vrijdagochtend van 09.00-12.00 uur.

VoorleesExpress
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. We stimuleren de taalontwikkeling van kinderen én werken nauw samen met ouders.

telefoon