Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
#durftedromen

Bij Welcom

Elkaar helpen met taal!
In een ontspannen en gezellige sfeer samen tijd besteden aan de Nederlandse taal! Dat kan tijdens de donderdagmiddag inloop in het Barghse Huus van 14.00-15.30 uur en de woensdagmiddag inloop in het Albertusgebouw Didam van 14.00-15.30 uur. Voor nieuwkomers een goed moment om te oefenen met klinkers, het doen van rollenspellen en de Nederlandse woordenschat te vergroten. Voor mensen die de Nederlandse taal beheersen een leuk moment om nieuwe Nederlanders te leren kennen en verder te helpen met de Nederlandse taal. U kunt gewoon naar binnen lopen!

Computerinloop
Gezellig én leerzaam! De computerinloop is geen cursus maar een vrijblijvende inloop die wordt begeleid door vrijwilligers. U kunt er terecht met uw computervragen. Neemt u uw eigen tablet of laptop mee. U kunt terecht bij de computerloop op maandagochtend van 9.00-11.30 uur in het Barghse Huus, s-Heerenberg, op dinsdagochtend van 9.00-11.30 uur in de Averhof, Beek en op woensdagochtend van 9.30-12.00 uur in het Albertusgebouw, Didam.

Formulierenhulp 
Zijn er formulieren waar u zelf niet uitkomt? Heeft u moeite met het digitaal regelen van allerlei postzaken? Wellicht kunnen vrijwilligers van de formulierenhulp u verder op weg helpen. In Montferland zijn er twee Welcomlocaties waar een inloopspreekuur formulierenhulp is te vinden. In 's-Heerenberg kunt u terecht in het Barghse Huus elke woensdagochtend van 09.00-12.00 uur. In Didam kunt u terecht in het Albertusgebouw elke vrijdagochtend van 09.00-12.00 uur.

VoorleesExpress
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. We stimuleren de taalontwikkeling van kinderen én werken nauw samen met ouders.

telefoon