Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Professioneel en lokaal

Theater Barghse Huus bestaat 25 jaar!

Theater Barghse Huus bestaat deze maand 25 jaar! Dit laten wij natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan en nodigen u van harte uit voor onze jubileumavond op zaterdag 23 september en de festivalmiddag op zondag 24 september.

Oorsprong
In 1968 werd aan de Willem van den Berghstraat het nieuwe schoolgebouw van de Sint Paulus M.A.V.O. geopend. In 1994 werd de school opgeheven en is het gebouw in de jaren hierna omgevormd tot het Willem van den Berghcentrum. Het Barghse Huus, destijds de ‘instelling voor kultureel en edukatief werk’ verhuisde in 1998 van de Stokkumseweg naar het Willem van den Berghcentrum en kreeg hiermee een aantal schitterende extra ruimtes. Waar eens de scholieren zich in het zweet werkten tijdens de gymlessen, verrees een klein en knus theater dat in september van dat jaar voor het eerst in gebruik werd genomen. Het Barghse Huus werd later Welcom, maar het theater is altijd het Barghse Huus gebleven. Een unieke plek waar je al 25 jaar de mooiste films en documentaires beleefd, de kracht van toneel kunt ervaren en geniet van prachtige concerten. Grote namen als Jochem Meijer, Joep van ’t Hek en Guido Weijers, lokale gezelschappen waaronder Theater 2000, Barghse Jonges en Vers Toneel, grote kaskrakers zoals de Beentjes van Sint-Hildegard en Bohemian Rhapsody en talloze bijeenkomsten, presentaties en voorstellingen: in theater Barghse Huus is het allemaal te vinden!

Jubileumavond

Graag nodigen we u/jullie uit om aanwezig te zijn tijdens de jubileumavond op zaterdag 23 september om 19.30 uur. Tijdens deze speciale avond laten wij graag zien waarom het Barghse Huus zo'n belangrijke plaats inneemt in onze regio. De knusse zaal met 120 theaterstoelen, de gastvrije vrijwilligers, het geroezemoes bij binnenkomst, de stilte als het toneeldoek open gaat en het daverende applaus na afloop: deze live beleving blijft natuurlijk de allermooiste ervaring. Ga voor tickets naar www.barghsehuus.nl.

Festivalmiddag

Zondag 24 september van 12 tot 17 uur organiseert theater Barghse Huus een festivalmiddag voor het hele gezin met filmvertoningen, voorstellingen, workshops en live muziek. Theater 2000 treedt op met een deel van hun recente musical ‘Ja zuster, Nee zuster’, Ad van Roosendaal en Anneke Zonneveld presenteren ‘VERAF – DICHTBIJ: Een rugzak vol avontuur’, DanCin verzorgt een spetterend optreden en er kan uiteraard van films genoten worden. Live muziek is er van SoundTrek en de workshops worden gegeven door DanCin, PEERtoftheater en Vers Toneel. Kom langs met het hele gezin en geniet van al het leuks dat er te zien en te doen is. Alle optredens, activiteiten en workshops zijn gratis te bezoeken!

Graag zien wij u op 23 en/of 24 september 2023 in het Barghse Huus, Willem van den Berghstraat 1 in ’s-Heerenberg.

telefoon