Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding
Trots IN de Achterhoek!

Achterhoek Pride

Tijdens de allereerste Achterhoekse Pride in juni vieren we de diversiteit in de Achterhoek. Iedereen mag zichzelf zijn in de Achterhoek, ongeacht geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie. In de gehele maand juni laten we zien dat we trots zijn in de Achterhoek. De slogan van de Achterhoek Pride is dan ook ‘Trots IN de Achterhoek’.

Door de gehele Achterhoek is een mooi en divers programma neergezet. Op www.achterhoekpride.nl ziet u welke activiteiten worden georganiseerd om samen de diversiteit te vieren. Er zijn theater- en filmavonden, exposities, feestavonden en allerlei andere activiteiten door de hele Achterhoek. En er komt elke week wel iets op de agenda bij. Ook bij Welcom zijn er diverse activiteiten in het kader van de Achterhoek Pride:

Genderbende
Donderdag 16 juni
19.30 - 21.30 uur
Jongerencentrum Finally

Pisnicht the Movie

Donderdag 23 juni
19.30 - 21.30 uur
Jongerencentrum D-Vision

Film Mascarpone & Regenboogborrel
Donderdag 23 juni
19.30 uur
Barghse Huus theater & film


Waarom is er extra aandacht nodig?

In juni 2022 brengt Achterhoek Pride mensen samen en vieren ze hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is. Dat doen we graag. Inwoners die homo, lesbisch, biseksueel, transgender zijn kunnen zo ervaren dat in Montferland iedereen erbij hoort en dat er ruimte is om er over te praten. Dat is nodig. Recent spraken we in Montferland onder meer een 15-jarige jongen die niet voor zijn homoseksualiteit durft uit te komen, iemand die op het station uitgescholden werd door een groepje mensen om wie diegene is en spreken we voortduren inwoners die zich niet veilig genoeg voelden in de buurt waar ze wonen of hebben gewoond.

Lees meer in dit artikel over de stagnatie van de acceptatie. 

telefoon