Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Ontmoet elkaar in Zeddam!

Atelier Levenskunst in Zeddam

Wat is de kunst van het zinvol ouder worden?


Het antwoord op deze vraag is natuurlijk voor iedere oudere anders. De afgelopen weken zijn ouderen van de ontmoetingsgroep van Welcom in het dorpshuis in Zeddam, onder leiding van 2 enthousiaste vrijwilligers van Amphion Cultuurbedrijf met elkaar op zoek gegaan naar persoonlijke inzichten en antwoorden hierop. Tijdens 5 bijeenkomsten werd op een inspirerende en prikkelende manier van gedachten gewisseld over een aantal, voor ouderen belangrijke, vragen zoals: welke uitdagingen kom je tegen tijdens het ouder worden, hoe ga je om met tegenslagen, conflicten en verlies, maar zeker ook; wat is er zo mooi aan ouder worden?
Het waren soms intieme momenten. Er werd samen gelachen maar ook gehuild. “Je leert elkaar elke keer een stukje beter kennen, dit gaat verder dan koetjes en kalfjes gesprekken. Daar hoort een lach en soms een traan bij” zei één van de deelnemers heel treffend.
Als laatste bijeenkomst werd er afgelopen donderdag op een bijzonder creatieve manier uiting gegeven aan deze persoonlijke verhalen. Kunstenares Berna Bonekamp, die de deelnemers een dierbaar item liet meenemen, maakte met hen een koesterkistje. Dierbare en bijzondere herinneringen verdienen een speciaal plekje! Of de deelnemers de kunst van het ouder worden nu helemaal onder de knie hebben? De tijd zal het leren…
Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor senioren in Montferland? Neem contact op met Welcom, de Omslag, via de welzijnslijn 0316 292828 en vraag naar Annelies Vruwink.

Helaas konden niet alle deelnemers er bij de afsluiting bij zijn.
Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door Welcom en Amphion Cultuurbedrijf

telefoon