Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Begeleid vrijwilligerswerk

Begeleid vrijwilligerswerk

Mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen maar ondersteuning kunnen gebruiken, bijvoorbeeld bij het vinden van passend vrijwilligerswerk, kunnen een beroep doen op het begeleid vrijwilligerswerk vanuit Welcom.

Tijdens een oriënterend gesprek wordt samen gekeken naar wensen en mogelijkheden. Ook wordt in kaart gebracht waaruit eventuele ondersteuning dient te bestaan. Hoe de uiteindelijke begeleiding er uit gaat zien is afhankelijk van de organisatie en van de vrijwilliger, bijvoorbeeld:
· Ondersteuning bij het contact leggen met de werkplek;
· Begeleiding op de vrijwilligersplek door de koppeling aan bijv. een collega-vrijwilliger (maatje);
· Het regelmatig evalueren van de werkzaamheden en samenwerking.

Met deze ondersteuning vindt men vaak zijn/haar plekje in de organisatie én is de organisatie een waardevolle vrijwilliger rijker! Het organiseren van de juiste begeleiding vraagt om maatwerk; wat kan de organisatie bieden en wat heeft de vrijwilliger nodig. Een sociaal werker van Welcom ondersteunt de organisatie en de vrijwilliger bij het vormgeven van het begeleid vrijwilligerswerk.

Deze ondersteuning bestaat o.a. uit:
· Eerste kennismaking op de werkplek;
· Opstellen van een begeleidingsplan;
· Regelmatig contact met de organisatie en vrijwilliger;
· Wanneer van toepassing: overgang naar regulier vrijwilligerswerk, op de huidige of een nieuwe werkplek;
· Evaluatie na een periode;
· Tips en trucs voor de vrijwilligers die de begeleiding op zich nemen.

Aanmelden

Ben je (vrijwillig) werkzaam voor een maatschappelijke organisatie en zie je mogelijkheden voor het bieden van een begeleid vrijwilligersplek óf zou je zelf graag aan de slag willen als vrijwilliger of ken je misschien iemand die dit graag wil? Neem dan contact op met de medewerkers van de Welzijnslijn, zij kunnen u in contact brengen met de sociaal werker die hierover gaat. Dit kan telefonisch op 0316 - 292828 (op werkdagen van 9 tot 12 uur of per mail welzijnslijn@welcommail.nl)

telefoon