Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Beweegtour Oktober

Beweegtour in Didam

Afgelopen maand oktober stond er na lange tijd van gedwongen afwezigheid, in verband met Covid-19, weer een beweegtour voor senioren op de kalender in Montferland. Dit keer waren we in Didam. Met verschillende activiteiten en boordevol energie na de Corona periode zonder beweegtour, had Welcom weer iets moois neergezet voor de senioren van Didam. De senioren konden kennis maken met de activiteiten van de Hoevert, Old Stars Running, Koersbal en het nieuw opgezette Senioren Fit. Dit natuurlijk allemaal vrijblijvend en op eigen niveau om kennis te maken met de activiteit.

Wateractiviteit 50+
De Hoevert bood hierbij een activiteit aan waarbij er een soort gym in het water plaatsvond onder begeleiding. De deelnemers kwamen enthousiast uit het bad op dinsdag en velen hebben zich dan ook nog verdiept in het aanbod van de Hoevert om vaker van het bad en de begeleiding gebruik te maken.

Old Stars Running

Bij Old Stars Running konden de senioren aansluiten bij de groep die elke woensdagochtend onder begeleiding van Jeroen Reintjes op de Nevelhorst hun oefeningen doen. Voor de tijd begint de groep met een kop koffie of thee. Tijdens het rondje waarbij iedereen eigen tempo kon houden, werd er hier en daar gestopt zodat er balans- en coördinatie oefeningen gedaan konden worden. Deze activiteit wordt georganiseerd via het Ouderenfonds en Openclub de Nevelhorst en is op de woensdagochtenden.

Senioren Fit
Senioren Fit was naast een activiteit ook een pilot om te kijken hoe het ging uitpakken qua animo. We mogen ook wel zeggen dat er positief op werd gereageerd vanuit de deelnemers. Onder leiding van Peter Aal werd er op Sportpark de Korenakker te Loil lekker bewogen door de deelnemers, wederom ieder op zijn eigen niveau. Na de tijd was er natuurlijk ook tijd voor de gezelligheid onder het genot van een kop koffie of thee.

Covid-19…

Helaas liepen halverwege oktober de cijfers omtrent Covid-19 weer flink op. Wij vonden het dus ook goed om het verstandige besluit te nemen en de activiteiten stop te zetten.

Voor de deelnemers van de Koersbal activiteit op 22 oktober was dit natuurlijk extra spijtig, zij hebben helemaal geen activiteit gehad uiteindelijk. Deze deelnemers hebben we afgezegd. Wel willen we de mensen van de Markthal Didam bedanken voor het beschikbaar stellen van de ruimte voor deze activiteit.

Hoewel we nu weer even stilliggen met de Beweegtour voor Senioren, zitten we natuurlijk niet stil. We zijn achter de schermen nog steeds druk en houden de ontwikkelingen rondom Covid-19 in de gaten. Wanneer we weer kunnen en het verantwoord is voor ieder, zullen we weer terug zijn met een nieuwe beweegtour.

Houd dus ook de pagina’s van Welcom in de gaten voor updates en voor nu hopen we dat eenieder gezond blijft en dat we elkaar weer snel terugzien.

Indien u nog vragen heeft over de senioren Beweegtour voor bij u in de buurt,
neem dan contact op per mail via welcombeweegtour@gmail.com of telefonisch via de Welzijnslijn op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur: 0316-292828.

telefoon