Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
intro afbeelding
Senioren

Beweegtour in Nieuw-Dijk en Loil

In de maand januari is de Beweegtour langsgekomen in de Montferlandse kernen Nieuw-Dijk en Loil Hierbij werden verscheidene senioren(sport)activiteiten aangeboden binnen de kern. De plaatselijke senioren konden zich hierbij aanmelden voor Walking-voetbal, Stoelyoga, Koersbal, Wandelen en zelfs Gamen!! Deze activiteiten werden laagdrempelig aangeboden en waren gratis van deelname. Hierbij was het doel om de senioren kennis te laten maken met verschillende vormen van bewegen en waar mogelijk dit te borgen in de kern.

Nieuw-Dijk

In Nieuw-Dijk is een reuzestap gezet met Walking-Voetbal. Samen met de Walking-voetbalgroep van Peter Aal (DVC’26) uit Didam is er samen getraind op Sportpark de Meikamer in Nieuw-Dijk. Een groepje fanatieke senioren uit Nieuw-Dijk heeft meegetraind en er wordt nu samen gekeken naar een structurele samenwerking. Ook met Stoelyoga is een stap gezet in Nieuw-Dijk, 15 enthousiastelingen hebben onder leiding van Yoga-docent Judith een hele rustgevende sessie gevolgd. Naderhand waren de reacties van de deelnemers zo positief dat er, in overleg met de SeniorenSoos Nieuw-Dijk wordt er gekeken om Stoelyoga een structureler karakter te geven.
En last but not least is er door de senioren in Nieuw-Dijk ook gegamed. En niet vanaf de luie stoel maar juist in combinatie met bewegen. Zo is er fanatiek gebowld, geklommen en zelf gewaterskied. In het begin was het even wennen, maar eenmaal de slag te pakken, gingen de senioren als een speer. In mei wordt hier een vervolg aan gegeven met een vakantie-activiteit waarbij kinderen en senioren samen gaan gamen en oud-hollandse spelletjes gaan spelen.

Loil

In Loil bleek er veel animo te zijn voor Koersbal. Met een leuk groepje is er met Carla van den Broek (DSV Relax) heerlijk gekoersbalt in de Zomp. Vanwege de relatief grote animo gaan we in gesprek met DSV Relax voor een koersbal aanbod in Loil. Verder is er gewandeld in Loil, waarbij er tijdens het wandelen oefeningen werden gedaan, waarbij coördinatie, spierkracht en conditie werden gestimuleerd. Verder hebben de senioren in Loil stoelgym & stoelyoga gedaan. Deze twee beweegactiviteiten zijn reeds op structurele basis aanwezig in Loil en via de Beweegtour mooi in het zonnetje gezet.

De trein van de Beweegtour eindigt echter niet hier maar dendert door langs de kernen van Montferland. Didam is de volgende kern van de Beweegtour.
Dus houdt onze website, facebook en twitter in de gaten voor meer informatie.

Indien u vragen heeft over de senioren Beweegtour voor bij u in de buurt, 
neem dan contact op met: Guido Groenendijk. E-mail: ggroenendijk@welcommail.nl
of telefonisch via de Welzijnslijn op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur: 0316-292828.

telefoon