Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Verbinden

Bloemenbuurt

Een fijne buurt om in te wonen, dat doen bewoners samen met elkaar. Door elkaar te (leren) kennen, weten bewoners wat er speelt in de buurt en waaraan behoefte is. En zo kunnen buurtacties worden georganiseerd voor en door de wijk. Of dat nu gaat om groen in de wijk, elkaar ontmoeten, kinderactiviteiten, duurzaamheid of voor elkaar klaar staan .

Samen met Spectrum (o.a. Wijken van de toekomst ) is de kerncontactpersoon deze maand actief de wijk in gegaan. Samenkomen was natuurlijk niet mogelijk en dus is er gezocht naar andere manieren. Middels een online koffie bijeenkomst en voordeur bezoeken (uiteraard op gepaste afstand en met mondkapje op) zijn de kerncontactpersoon en Spectrum in gesprek gegaan met wijkbewoners.

Er zijn fijne gesprekken gevoerd over de saamhorigheid en betrokkenheid die ervaren wordt in de buurt. Maar ook over iets willen betekenen voor een ander en zich willen inzetten voor meer groen in de wijk. Fijn was om te horen ondanks de beperkingen die deze tijden met zich meebrengen er onderling in straat en buurt contacten zijn en dat bewoners beroep konden doen op hun netwerk.

Tijdens de online koffie bijeenkomst heeft een bewoner aangegeven straat contactpersoon te willen zijn. Een straat contactpersoon is een bewoners die aanspreekpunt in hun straat wil zijn, die weet wat er leeft en daar iets mee wil. Iemand die het leuk vindt om in contact te staan met mede buurtbewoners, betrokken is en zijn/haar buren kan benaderen om ook betrokken te raken. Die door kan verwijzen naar de aanwezige werkgroepen, activiteiten of organisaties.

Ook hebben een aantal bewoners aangegeven actief te willen zijn in de wijk, bijvoorbeeld door het organiseren van kookactiviteiten voor ouderen om verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen.

Een mooi resultaat van fijne en leuke gesprekken met buurtbewoners en zeker vele mogelijkheden bied om naar uit te kijken in 2021!

telefoon