Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Coronabelteam

Corona Burendienst meets Seniorenconsulent

Een van onze uitdagingen als welzijnsorganisatie was om in coronatijd contact te blijven houden met mensen die moeilijk de deur uit kunnen komen en weinig sociale contacten hebben. In het voorjaar leidde dit tot de Corona Burendienst. Hier konden en kunnen inwoners van Montferland zich melden met zowel een hulpvraag of aanbod van hulp. Alles er op gericht om mensen te ondersteunen in deze lastige tijd.

Vanuit de seniorenconsulenten kwamen er afgelopen periode signalen dat er senioren zijn die regelmatig behoefte hebben aan een gesprek, maar niet echt een hulpvraag hebben. Vanuit deze gedachte is samen met de Corona Burendienst het ‘Coronabelteam’ opgestart. Deze actieve burgers, die zich hier aan hadden gemeld om iets te doen voor anderen in corona tijd, gaan wekelijks bellen met senioren die hebben aangegeven behoefte te hebben aan wat meer contact.

Vanaf december is dit belteam van actieve burgers aan de slag gegaan en hopelijk kan dit initiatief bijdragen aan het tegengaan van eenzaamheidsgevoelens. De back-up van de diensten van Welcom is een fijne achterdeur naar meer ondersteuning wanneer dit wenselijk is. Een mooie uitkomst van vraag en aanbod. Verbindingen leggen tussen diensten maakt dat we ook in coronatijd niet alleen in beperkingen denken, maar juist meer mogelijkheden zien!

telefoon