Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Jonge Mantelzorgers

Cupcake Party Jonge Mantelzorgers

In Nederland is één op de vier jongeren tussen de 4 en 24 jaar mantelzorger. Zij groeien op met een broer, zus of ouder met een ziekte, stoornis of beperking. Het zorgen voor een ander geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Daarom is er van 5 tot en met 11 oktober opnieuw een Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Montferland is er speciaal voor jonge mantelzorgers een activiteit georganiseerd door Welcom.

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en hun omgeving lang niet altijd dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan anders. Het zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar het kan zwaar worden als je bijvoorbeeld zorgen hebt over je zusje in het ziekenhuis. Of wanneer je niet met je vrienden op stap kunt, omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn. 

Activiteit Montferland
Om meer begrip, herkenning en erkenning te creëren is de Week van de Jonge Mantelzorger in het leven geroepen. Tijdens deze week worden er landelijk diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers. Welcom organiseert op woensdag 7 oktober een Cupcake Party voor jonge mantelzorgers. Uiteraard met in achtneming van de lokale en landelijke coronarichtlijnen.

Aanmeldformulier Jonge Mantelzorgers Cupcake Party

telefoon