Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Ontmoetingsdag

Dag van de Ouderen 2019

Tijdens de dag van de ouderen probeert Welcom tijdens een laagdrempelige ontmoetingsdag, contact te leggen met ouderen binnen onze gemeente die in een (dreigend) sociaal isolement leven. Vanuit dit eerste contact brengen we mensen in aanraking met onze initiatieven en de activiteiten van verschillende maatschappelijke organisaties om hun isolement structureel te doorbreken. Zo komen deze ouderen ‘in beeld’ en kan verbinding worden gelegd met seniorenorganisaties.

Door het karakter van de dag –ontmoeten op ontspannen manier- èn de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten van verschillende maatschappelijke organisaties komen deelnemers in contact met nieuwe mogelijkheden bij hen in de buurt, waar zij de rest van het jaar aan mee kunnen doen. Zo bieden we ouderen actief de mogelijkheid hun isolement structureel te verkleinen en hierin zelf de regie te behouden.

De Dag van de Ouderen draagt verder ook bij in het leggen van verbindingen tussen inwoners onderling, tussen seniorenorganisaties onderling en tussen inwoners en seniorenorganisaties. Daardoor kunnen ouderen waar nodig, breder worden ondersteund.

Een aantal Seniorenorganisaties vormt samen de werkgroep Dag vd Ouderen. Deze wordt door Welcom ondersteund voor wat betreft taken op het gebied van werven sponsoren, PR, bewaken uitgangspunten en spreiding van het programma over de gemeente. In 2019 is de werkgroep een samenwerking tussen oa: Stichting Senioren Kontakt (SSK) KBO Didam, Zonnebloemafd. Beek, Kilder, Vrouwenvereniging Martha, Senioren Azewijn, Seniorenclub Onder Ons Lengel.

telefoon