Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Cultuur

Diverse naschoolse cultuurworkshops voor jongeren in basisschool leeftijd

Ieder workshop bestaat uit een reeks van 3 lessen, waarbij kinderen kunnen “proeven en ruiken” aan diverse vormen van cultuur. Daarbij proberen we zoveel mogelijk samen te werken met lokale kunstenaars. In deze periode zijn er bijvoorbeeld: Graffiti workshops, Mozaïek workshops , Animatiefilms maken, modetekenen, maar ook een workshop “zelfrijdende auto gemaakt van gerecycled materiaal” ( om aan te sluiten bij de huidige ontwikkelingen binnen het maak-onderwijs).

Deze workshops vinden veelal plaats in de gebouwen van Welcom, bijvoorbeeld in de talentenhuizen. Zo kunnen de workshop deelnemers ook kennis maken met de faciliteiten van het jongerenwerk. Op deze manier hopen we kinderen te inspireren, succeservaringen te laten opdoen, en mogelijk een eerste prille aanzet tot talentonwikkeling te stimuleren. Inmiddels zijn we al weer volop bezig met het plannen van de workshops voor komend jaar! Daarbij komen weer allerlei nieuwe technieken en mogelijkheden aan bod, om een zo rijk mogelijk palet aan “proeven en ruiken” aan te bieden. Leerlingen kunnen zich vaak gratis, of tegen een kleine materiaalvergoeding, onbeperkt inschrijven voor deze culturele workshops!

Op het gebied van binnenschoolse cultuureducatie is een mooi aanbod vorm gegeven in co-creatie met de Interne cultuur coördinatoren van de scholen. Daarbij is een serie voortellingen van theater Kwatta uit Nijmegen geboekt. De leerlingen krijgen een voorstelling en workshop aangeboden in Het Barghse Huus in januari 2021. Ook zullen in januari de leerlingen 2 kunstlessen krijgen op school door professionele kunstenaars. Als inspiratie voor deze lessen hebben de leerlingen erfgoed lessen gekregen van lokale erfgoedkenners van de Heemkundekring Bergh en de Oudheidkundige Vereniging Didam. De resultaten van de kunstlessen kunnen bewonderd worden in de Pop-up musea die medio mei 2021 worden ingericht door Het Kinderkunstmuseum. We koppelen deze Pop-up musea aan lokale evenementen zoals Het Openluchtspel in Loil (Pop up museum in de kerk van Loil) en het evenement rondom Bevrijding Bergh. Dit alles in nauwe samenwerking met lokale verenigingen en culturele instellingen.

telefoon