Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Bewegen

Doe het gewoon zelf... SeniorenFit

Samen met trainer Peter Aal is er vanuit de Beweegtour van Welcom in oktober, op de velden van Sv Loil.de SeniorenFit-activiteit gestart. Het opzetten van deze activiteit is voort gevloeid uit 7 jaar ervaring, in het geven van Walking Football trainingen in de regio aan de verschillende verenigingen door Peter Aal, o.a. samen met Louis Verweijen bij DVC’26 te Didam.

Tijdens deze Walking-voetbaltrainingen waarin de eerste 40 minuten bestaan uit oefeningen gericht op kracht, evenwicht, coördinatie en conditie, wordt er aansluitend een partijspel gespeeld van ca. 35 minuten. Gedurende dit voetbal partijspel vielen er een aantal deelnemers terug in hun beweging doordat zij te weinig voetbalvaardigheden beheersen. Om beter aan te sluiten bij de behoefte van de senioren is de SeniorenFit-activiteit opgezet.

Corona
Na twee trainingen moesten we de SeniorenFit-activiteit helaas stopzetten, vanwege nieuwe Corona maatregelen. Omdat de animo om laagdrempelig te bewegen bij senioren erg hoog bleek te zijn, hebben we gekeken naar mogelijkheden om de senioren uit Montferland toch te bereiken.

Filmpje
Om in deze periode van “stilte” niet stil te blijven zitten hebben we een filmpje gemaakt waarin senioren zelf buiten en helemaal corona-proof aan de slag kunnen met diverse balans, coördinatie en krachtoefeningen.
Graag brengen we dit filmpje onder de aandacht.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/v6rByb1WVog

Meer weten over de Beweegtour?

Neem contact op met de Welzijnslijn van Welcom.
Telefonisch: 0316-292828 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.00 uur of per mail: ggroenendijk@welcommail.nl

telefoon