Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Doe Mee Markt

‘Doe Mee Markt’ in het Albertusgebouw Didam voor Montferlandse senioren

Senioren uit Montferland kunnen in de week van 1 tot en met 7 oktober hun hart ophalen tijdens allerlei gezellige en informatieve activiteiten. Centraal staat ‘zo lang mogelijk prettig en veilig wonen en leven in Montferland’. Het startschot van deze week is de ‘Doe Mee Markt Montferland’ op zondag 1 oktober 2023 in het Albertusgebouw in Didam. Deze groots opgezette en informatieve gezellige markt is voor inwoners uit heel Montferland. Ook hun kinderen en mantelzorgers zijn van harte welkom. Welcom organiseert deze dag in samenwerking met gemeente Montferland en de Stadskamer.

Doe Mee Markt

Wethouder Ingrid Wolsing opent de markt om 11.00 uur. Dagvoorzitter Esther Ruesen neemt verschillende interviews af over belangrijke onderwerpen rondom ouder worden in Montferland. Luister naar een ontspannen concert, help mee aan het maken van een kunstwerk of neem deel aan de workshop ‘veilig fietsen’. In de keuken worden lekkere hapjes klaargemaakt. Verder rijdt er een mooie oldtimer richting het plantenasiel in de bloemenbuurt. Er zijn veel verschillende organisaties aanwezig die zich presenteren en u informeren. Zoals de Bibliotheek, Seniorweb, KBO verenigingen, Fietsmaatjes Montferland, Gezondheidscentrum Didam, Zlimthuis, Diëtiste Lieke van Soest, Open Club De Nevelhorst, NOVA, SSK, Brandweer, Plavei, Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek, Rouwverwerking Judith Nijland. Kortom, genoeg te beleven en te doen! Het belooft een mooie markt te worden, met zowel binnen als buiten veel activiteiten.

Parkeren
Houdt er op 1 oktober rekening mee dat de Raadhuisstraat is afgesloten. U kunt parkeren aan de achterzijde van het Albertusgebouw, aan het Lievevrouwe plein/Torenstraat.

Week van de Ouderen

Met deze week sluiten we lokaal aan op de Internationale Ouderen Dag (1 oktober) en Nationale Ouderen Dag (6 oktober) en op de landelijke Week tegen eenzaamheid (28 september-4 oktober). De hele week kan men deelnemen aan seniorenactiviteiten van verschillende verenigingen en organisaties. Zij zetten deze week hun deur voor u open. Op de website van Welcom kan men precies zien welke activiteiten er bij u in de buurt zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op www.iedereenwelcom.nl, de Facebookpagina van Welcom (www.facebook.com/iedereenwelcom) of bel naar 0316-29 28 28.

telefoon