Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Senioren

Een onvergetelijk moment in Didam en 's-Heerenberg

Welcom en LUZ Events hadden samen één belang: Eenzaamheid onder senioren onder de aandacht brengen en bijdragen aan vermindering hiervan. Om de senioren in deze moeilijke coronatijd een hart onder de riem te steken en wat afleiding te bezorgen, werd een muziektour met bijbehorende activiteiten georganiseerd. Dit alles vond plaats in week 20 en 21. Vanuit de Omslag werd een muziektour door de kleine kernen gemaakt. LUZ Events heeft de kernen plaatsen Didam en 's-Heerenberg bezocht.

In Didam en ’s-Heerenberg kon men genieten van Nederlandstalige muziek door DJ Niels. Onder andere het Piushof en de Crocusstraat kregen live optredens van Hans & Sonja. De senioren voelden zich gezien en gaven blijk van waardering. Verschillende mensen zongen enthousiast mee en waren aan het dansen op hun balkon of in hun voortuin. Het voelde dan ook als een “klein feestje”. Beide weken werd de muziektour volledig coronaproof uitgevoerd en werden de richtlijnen van het RIVM nageleefd en gehandhaafd.

In samenwerking met inwonersinitiatieven uit de kleine kernen werd er met een draaiorgel muziek gebracht in de straat en werden kleine optredens verzorgd door plaatselijke muzikanten. Wat een enthousiaste reacties kregen we! Er werden plaatjes aangevraagd, leuke gesprekken gevoerd, heerlijk gedanst en in Beek werd zelfs een bijzonder emotioneel moment beleefd met de buurt door het aanvragen van muziek voor een terminaal zieke. Overal waar gestopt werd, was de animo groot en wilde men al voor een volgende keer boeken!

Het werd ons erg duidelijk dat de senioren dit extraatje goed konden gebruiken en ook het feit dat we naar hen toe kwamen maakte het contact nog beter.

Scroll naar beneden voor een fotoverslag van deze weken.
Klik hier voor de Aftermovie en klik hier voor het persbericht in het Montferland Journaal. 

telefoon