Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Oekraïene opvang

Fijne middag met Oekraïense oorlogsvluchtelingen

Woningcorporatie Plavei heeft een gedeelte van hun kantoor ter beschikking gesteld voor de Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Om elkaar beter te leren kennen is er op 22 juni jl. een bijeenkomst georganiseerd bij Plavei. De medewerkers van Plavei zorgde voor de lunch met Nederlandse lekkernijen denk dan o.a. aan kaas, worst, tompouces en tosti’s.

Het was een geslaagde en verbindende bijeenkomst waar naast Plavei en Welcom ook de vrijwilligers en medewerkers van de gemeente bij waren. De Oekraïense oorlogsvluchtelingen genoten volop, kinderen waren heerlijk aan het spelen en er werden mooie gesprekken gevoerd. Paul een medewerker van Plavei reikte de nationale Oekraïense zonnebloem uit aan iedere bewoner.

Tot slot werd er gezongen door een aantal Oekraïense bewoners. Het was een lied dat werd gezongen vanuit hun hart over de geliefde die ze achter hebben moeten laten. We hebben allemaal een traantje weg moeten pinken. We hopen allemaal op een snelle en vredige uitkomst zodat iedereen snel herenigd kan worden en het land weer kan worden opgebouwd. Tot die tijd zorgen we voor elkaar en houden we elkaar vast. Iedereen hartelijk dank voor deze uitermate geslaagde bijeenkomst.

telefoon