Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
EMOIJ

Geslaagde Internationale Sportdag tussen Nederlandse en Duitse Basisschoolkinderen in Montferland

Een sprankelende uitwisseling van sportiviteit en culturele verbondenheid vond eind mei plaats op de velden van FC Bergh in Montferland. Na een succesvolle eerste ontmoeting in maart op de Leegmeerschule in Emmerik, was het nu de beurt aan de Duitse basisschoolkinderen, samen met hun Nederlandse leeftijdsgenoten uit de gemeente Oude IJsselstreek, om een tegenbezoek te brengen aan de basisscholen BS Maria en OBS Montferland.

Het dynamische evenement bracht in totaal 180 kinderen, groep 5/6, uit de fictieve Gemeinte EMOJI* samen, waar zij werden uitgedaagd door 22 tweedejaars studenten van de afdeling Sport & Bewegen van het Graafschap College in Doetinchem. Onder leiding van Wesley, Stephanie en Donna, die dit als onderdeel van hun eindexamen organiseerden, werden de deelnemende kinderen op speelse wijze aangemoedigd om hun sportieve grenzen te verleggen.

Directrice Van Kouwen van IKC De Groeituin uit Varsseveld was aanwezig om haar leerlingen te ondersteunen, en was onder de indruk van de warme en gezellige sfeer tussen de Duitse en Nederlandse kinderen. De betrokkenheid van Wethouder Elemans (Montferland) bij de swingende warming-up, verzorgd door Joeri van Grol, zorgde voor een extra dosis energie en plezier.

Voorafgaand aan de sportieve activiteiten werden er zweetbandjes uitgedeeld in de nationale kleuren van beide landen, die trots werden gedragen, en zelfs geruild, door de kinderen. Een symbool van de grenzeloze vriendschap tussen de twee culturen.

Dit inspirerende evenement werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking van St. Welcom (Guido), Buurtsport Helpgewoon (Wieke en Paulien), en Immensus Europa e.V. Het project is financieel ondersteund door Interreg Deutschland - Nederland en de Provincie Gelderland.


*Gemeinte EMOJI is een fictieve gemeente/Gemeide, die inwoners uit Emmerik, Montferland en Oude IJsselstreek onderling verbindt door middel van onder andere: sport, onderwijs, kunst en cultuur etc.

#interregdnl

telefoon