Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Gezocht: goede voorbeelden van ledenbehoud in coronatijd

Gezocht: goede voorbeelden van ledenbehoud in coronatijd

Corona is voor het verenigingsleven een enorm grote uitdaging. Het woord samen is normaal dé belangrijkste pijler in een vereniging. Nu samen komen niet of nauwelijks mogelijk is, dien je als vereniging op andere manieren binding te houden met de leden.
Uit recent onderzoek van De Gelderlander blijkt dat voetballers en sponsors hun clubs trouw blijven. Zie ook het krantenartikel: ‘Liemerse clubs rechten rug in crisis: blij met hondstrouwe leden en sponsors’. Is dat bij andere sporten ook het geval? En wat zijn in deze bijzondere tijden goede voorbeelden van groeiende verenigingen? Wat zijn de ‘geheimen’ van deze verenigingen? En wat kunnen andere clubs daar van leren?

Ledenbehoud is voor sportclubs normaal al een essentieel thema, maar het is nu belangrijker dan ooit. Achterhoek in Beweging, Welcom en de gemeente Montferland zijn benieuwd hoe ledenbehoud op dit moment bij jullie vereniging gaat. Stuur per e-mail een korte reactie naar verenigingsadviseur Guido Groenendijk: g.groenendijk@welcommail.nl.

Op basis daarvan kunnen we verenigingen gerichter gaan ondersteunen. Ook zijn we voornemens om een aantal verenigingen met succesverhalen het podium te geven. Deze voorbeelden kunnen zo een inspiratiebron voor andere clubs zijn. Samen sterk

telefoon