Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Gezocht: Mantelzorgmaatjes voor kinderen

Wordt u de vrijwilliger die de ogen van een kind laat stralen en daarmee de mantelzorger even op adem laat komen? Of bent u de vrijwilliger die juist het kind helpt om even 'kind' te zijn en het de aandacht geeft die het zo nodig heeft?

Wat precies?
Als mantelzorgmaatje jeugd zet je, je in voor een gezin dat in een mantelzorgsituatie of in een complexe thuissituatie verkeerd. In sommige gevallen is het de ouder die ontlast moet worden, in andere gevallen gaat het om het kind dat overbelast dreigt te raken.

Wie zijn de kinderen?

Als maatje kom je in contact met kinderen en/of jongeren in de leeftijd van 4-18 jaar. Het kan hierbij gaan om kinderen die op een of meerdere gebieden een beperking hebben maar ook om kinderen die door omstandigheden wat extra aandacht goed kunnen gebruiken.

Wat wordt er gevraagd?

We zijn op zoek naar maatjes die wekelijks individueel met een kind op stap willen gaan om samen leuke activiteiten te ondernemen. Ook zijn maatjes welkom die een klein groepje kinderen op een van de locaties van Welcom willen ontvangen om daar gezamenlijk groepsactiviteiten te ondernemen.

Affiniteit met kinderen en/of jongeren (met een beperking) is natuurlijk een vanzelfsprekend. Daarbij is het van belang dat je stevig in je schoenen staat, betrokkenheid kan tonen met voldoende afstand. Naast tijd en geduld wordt ook verwacht dat je integer omgaat met vertrouwelijke informatie. Belangrijk is dat kinderen waar behoefte is hun verhaal kwijt kunnen en dat er aandacht voor ze is.

Word je ook maatje of wil je eerst nog wat meer informatie?

Neemt u dan contact op met Chantal Kuipers, coördinator van deze maatjesdienst. Zij is te bereiken via de welzijnslijn.
Welzijnslijn van Welcom: 0316 - 29 28 28 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur).
E-mail: welzijnslijn@welcommail.nl

telefoon