Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Mantelzorgmaatjes

Gezocht: Mantelzorgmaatjes voor kinderen

Wordt jij de vrijwilliger die de ogen van een kind (4-18 jaar) laat stralen en daarmee de mantelzorger even op adem laat komen? Of ben jij de vrijwilliger die juist het kind helpt om even 'kind' te zijn en het de aandacht geeft die het zo nodig heeft?

Wat precies?

Als mantelzorgmaatje jeugd zet je, je in voor een gezin dat in een mantelzorgsituatie of in een complexe thuissituatie verkeerd. In sommige gevallen is het de ouder die ontlast moet worden, in andere gevallen gaat het om het kind dat overbelast dreigt te raken.

Wat wordt er gevraagd?

We zijn op zoek naar maatjes die wekelijks individueel met een kind op stap willen gaan om samen leuke activiteiten te ondernemen. Affiniteit met kinderen en/of jongeren (met een beperking) is natuurlijk een vanzelfsprekend. Daarbij is het van belang dat je stevig in je schoenen staat, betrokkenheid kan tonen met voldoende afstand. Naast tijd en geduld wordt ook verwacht dat je integer omgaat met vertrouwelijke informatie. Belangrijk is dat kinderen waar behoefte is hun verhaal kwijt kunnen en dat er aandacht voor ze is.

Maatje worden of meer info?

Neemt u dan contact op met Chantal Kuipers, coördinator van deze maatjesdienst. Via de Welzijnslijn van Welcom:
0316 - 29 28 28 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur). E-mail: welzijnslijn@welcommail.nl

telefoon