Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Steunpunt Mantelzorg

Het Mantelzorgcompliment 2020

Het Steunpunt Mantelzorg van Welcom heeft het mantelzorgcompliment in de vorm van LOKO cadeaubonnen t.w. van €30 uitgereikt aan mantelzorgers. Samen met de gemeente willen we hiermee onze waardering uit spreken voor de zorg en hulp van mantelzorgers voor hun naaste dierbaren. Onze burgemeester, dhr Peter de Baat, heeft hiervoor een brief naar alle ons bekende mantelzorgers verstuurd.

De LOKObonnen zijn vrij te besteden bij diverse Montferlandse ondernemers en organisaties. Vanaf oktober tot en met december kunnen/konden alle mantelzorgers zich melden bij de mantelzorgconsulentes zowel telefonisch, per mail of op het spreekuur. De bonnen werken drempelverlagend in het leggen van contact en bieden aanleiding voor een nader gesprek en mantelzorgondersteuning nu en in de toekomst.

Het is fijn om te zien dat veel mantelzorgers hier gebruik van hebben gemaakt. De vele contacten met de mantelzorgers hebben bijgedragen aan een positief geluid in deze corona tijd. Fijne en soms aangrijpende, emotionele gesprekken zijn er gevoerd met mantelzorgers tijdens de spreekuren en telefonische contacten.

Naast de niet aflatende zorg van mantelzorgers voor hun naasten is er de pijn van het gemis van de soms toch al schaarse contacten. Een luisterend oor bieden, begrip tonen en meeleven in deze moeilijke tijd kan een beetje bijdragen aan het verlichten van de moeilijke omstandigheden waar veel mantelzorgers zich in bevinden. Het is belangrijk en zinvol om contact te blijven zoeken en houden met mantelzorgers, omdat een luisterend en meelevend oor, begrip en compassie het welzijn en daarmee de gezondheid van mantelzorgers kan bevorderen.

telefoon