Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Seniorenvoorlichting

Huisbezoekers scoren hoog!

Kent u ze? De vrijwilligers van welzijnsinstelling Welcom, die gratis op huisbezoek kunnen komen bij 67+ers uit Montferland? En dan tijdens zo’n bezoek inwoners informeren over allerlei zaken die interessant kunnen zijn? De gesprekken hebben als doel om zo lang mogelijk plezierig, veilig en gezond te blijven wonen en leven. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn wonen, gezondheid & bewegen, hulp & ondersteuning en ontmoeting & activiteiten en vrijwilligerswerk.

Hoge waardering voor huisbezoeken

Onze tien vrijwilligers hebben 560 inwoners uitgenodigd voor een huisbezoek. Uiteindelijk zijn ze bij maar liefst 305 inwoners daadwerkelijk op bezoek geweest. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek onder 52 deelnemers bleek dat allen het unaniem een prettig bezoek vonden. Coördinator Elize Navis verteld: “We zien dat eigenlijk alle mensen blij zijn met het huisbezoek. De vrijwilligers kunnen vaak dingen vertellen die men nog niet wist, die wel heel handig zijn om te weten. We denken dat we nòg meer mensen kunnen bereiken, zeker als men weet dat het eigenlijk niet alleen leuk maar vooral ook heel waardevol is. ”

Huisbezoek resulteert in vrijwilligerswerk

Nell Koenders is alweer een aantal jaren vrijwillig Seniorenvoorlichter. Tijdens een van de huisbezoeken afgelopen november trof Nell mevrouw Wil Brienne. Zij is vanuit het noorden van Nederland in ’s-Heerenberg komen wonen. Wil vertelt: “Het is hier heel fijn wonen in een prachtige omgeving, maar ik mis nog wel de sociale contacten”. Tijdens het fijne gesprek dat de dames hebben komen ze erachter dat Wil graag vrijwilligerswerk zou willen doen. Nell verteld haar over het Vrijwilligersplein van Welcom en over hoe je je kunt inzetten als vrijwilliger in Montferland. Dit maakte Wil zo enthousiast dat ze wel meer informatie wilde. Inmiddels is Wil zelf seniorenvoorlichter. “Zo fijn dat ik me weer nuttig kan maken voor een ander. Ik heb zelf ervaren hoe nuttig zo’n huisbezoek van een seniorenvoorlichter kan zijn. Ik raad het iedereen aan! Het draagt wezenlijk bij aan het welzijnsgevoel van mij als burger van Montferland. En ik ben blij dat ik me nu kan gaan inzetten voor anderen!’.

Voor wie en wanneer

De mensen die dit jaar 67 jaar worden ontvangen automatisch een uitnodiging. Maar iedereen uit Montferland vanaf 60 jaar kan zelf zo’n huisbezoek aanvragen. Er kan natuurlijk altijd iets veranderen in je situatie waardoor je ineens behoefte hebt aan een huisbezoek. De vrijwilligers zijn zelf allemaal woonachtig in Montferland en komen dus “uit de buurt”. Ook zo'n gratis huisbezoek ontvangen? Of wil je misschien een huisbezoek aanvragen voor (een van je) ouders? Of wil je vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact op met de Welcom medewerkers via de Welzijnslijn. Telefonisch 0316-29 28 28, of per mail welzijnslijn@welcommail.nl

telefoon