Mail ons
[javascript protected email address]
intro afbeelding
Beweegtour

Lengel en Braamt maken kennis met de Beweegtour van Welcom!

In de maand november is de Beweegtour langsgekomen in de Montferlandse kernen Braamt en Lengel. Hierbij werden verscheidene senioren(sport)activiteiten aangeboden binnen de kern. De plaatselijke senioren konden zich hierbij aanmelden voor Walking voetbal, Seniorenyoga, Koersbal en Wandelen. Deze activiteiten werden laagdrempelig aangeboden en waren gratis van deelname. Hierbij was het doel om de senioren kennis te laten maken met verschillende vormen van bewegen en waar mogelijk dit te borgen in de kern. Het zijn hele gezellige activiteiten geworden en zeer zeker niet zonder resultaat!

Zo is er bijvoorbeeld in Lengel nu een wandelgroep opgestart die elke dinsdag om 13:00 gaan wandelen, als vervolg op de wandelactiviteit die werd aangeboden vanuit de Beweegtour. Hieronder een foto van de initiatiefnemers, een gezellig clubje bij elkaar!
Daarnaast is ook de Yoga een terugkerende activiteit geworden en wordt het Walking Voetbal verder opgepakt binnen de kern in samenwerking met Achterhoek in Beweging. Ook willen wij via deze weg in het bijzonder Carla van den Broek van DSV-Relax bedanken voor het vrijwillig begeleiden van de bijzonder geschikte seniorenactiviteit koersballen.

De trein van de Beweegtour eindigt echter niet hier maar dendert door naar alle andere kernen binnen de Gemeente Montferland in het komende jaar. In januari zullen Loil en Nieuw-Dijk de volgende haltes zijn en wij hopen in deze kernen vergelijkbare successen te kunnen behalen. Het activiteitenprogramma voor Loil en Nieuw-Dijk worden in de nabije toekomst bekendgemaakt dus houdt onze communicatiekanalen in de gaten voor meer informatie!

Indien u vragen heeft over het beweegaanbod voor senioren bij u in de buurt, neem dan contact op met: Guido Groenendijk. 
E-mail: ggroenendijk@welcommail.nl
of telefonisch via de Welzijnslijn op maandag t/m vrijdag
tussen 09:00 en 12:00 uur: 0316-292828.

telefoon