Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
intro afbeelding
Waardering

Mantelzorgcompliment

Wilt u uw mantelzorger waarderen met een compliment? In de gemeente Montferland zijn veel mantelzorgers actief die intensief zorgen voor een naaste. Samen met Welcom organiseert de gemeente in november 2019 de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Daarnaast zijn er de Mantelzorgsalons waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen.

Krijgt u mantelzorg? Dan kunt u vanaf 2 september 2019 een mantelzorger voordragen voor het mantelzorgcompliment. Dit compliment bestaat uit een setje LOKO-cadeaubonnen die in totaal 100 euro waard zijn. Deze bonnen zijn vrij te besteden bij diverse Montferlandse ondernemers en organisaties die aangesloten zijn bij Loko Promotie Didam. Op www.lokobon.nl vindt u meer informatie.

Voor wie is het mantelzorgcompliment?
Het mantelzorgcompliment is er voor mantelzorgers die zorg bieden aan een inwoner in Montferland. Het gaat om zorg die meer dan 8 uur per week is en langer dan 3 maanden duurt. Het kan gaan om bijvoorbeeld een partner op leeftijd die zorg nodig heeft, of een verstandelijk gehandicapt kind, of een broer/zus die psychiatrische beperkingen heeft.

Mantelzorg is meestal langdurig en kan intensief zijn. De hulp bestaat uit verzorging maar kan ook hulp bij noodzakelijke dagelijkse activiteiten zijn. Zoals een huishouden voeren. Door deze hulp kan de ander zich redden, thuis blijven wonen en meedoen aan de samenleving. Deze hulp gaat verder dan de hulp die huisgenoten normaalgesproken aan elkaar geven. Dit noemen we gebruikelijke hulp.

Hoe kan ik iemand voordragen?
Mensen die mantelzorg krijgen, kunnen hun mantelzorger voordragen. Ook iemand van het Sociaal Team, de mantelzorgconsulent of de huisarts kan iemand voordragen. U kunt iemand voordragen vanaf 2 september tot en met 31 december 2019. Dit kan door het invullen van een voordrachtsformulier via de gemeentelijke website: www.montferland.info/mantelzor... 

Wanneer wordt het Mantelzorgcompliment uitgekeerd?
De gemeente streeft er naar binnen enkele weken na ontvangst van het formulier het compliment per post op te sturen naar de mantelzorger.

Meer informatie?
Voor vragen over de mantelzorgsalons en over de ondersteuningsmogelijkheden aan mantelzorgers kunt u terecht bij de mantelzorgconsulentes van het Steunpunt Mantelzorg van Welcom (0316-22 35 20):

Marja LukassenTelefoon: 06 234 984 21E-mail: m.lukassen@welcommail.nl
Elize NavisTelefoon: 06 202 573 92E-mail: e.navis@welcommail.nl

telefoon